PSD amana depunerea LEGEA SALARIZARII UNITARE in PARLAMENT! REACTIA lui DRAGNEA! DOCUMENT

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la inceputul sedintei grupurilor reunite PSD-ALDE, ca proiectul Legii salarizarii unitare nu va mai fi depus la Parlament in cursul acestei zile, deoarece doreste sa fie consultat de toti parlamentarii si “sa-si mai dea lumea cu parerea”, informeaza News.ro.

VEZI AICI PROIECTUL LEGII SALARIZARII UNITARE A BUGETARILOR

UPDATE:Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat de a ales sa amane cu o saptamana depunerea Legii salarizarii in Parlament, mentionand ca aceasta trebuie “sa mai stea la dospit” in Saptamana Mare si ca “din cand in cand” mai ia si el decizii, trecand peste anuntul facut anterior de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

“S-au completat toate semnaturile colegilor, dar am decis sa mai stea o perioada. E Saptamana Mare, vin si sarbatorile de Paste, ii rog pe colegii mei din Parlament sa studieze cu atentie legea. Daca au intrebari de pus, sa le puna. Pe de alta parte, toti cei interesati din societate sa aiba posibilitatea de a avea acces direct si sa studieze proiectul de lege adevarat, nu un proiect care a circulat in spatiul public, nu stim de unde si de ce. De asemenea, sa fie transmis si celorlalte grupuri parlamentare din Parlament”, a spus Dragnea.

STIRE INITIALA 

“Nu, eu nu vreau sa il depuna azi. Sa mai stea o saptamana, sa mearga la grupuri, publicam si in presa, sa-si mai dea lumea cu parerea”, a precizat Liviu Dragnea, intrebat daca proiectul Legii salarizarii unitare va fi depus la Parlament in cursul acestei zile.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca proiectul Legii salarizarii unitare in sectorul public va fi depus luni la Parlament astfel incat toti parlamentarii PSD sa-l poata semna in calitate de coinitiatori.

Lia Olguta Vasilescu a precizat ca proiectul Legii salarizarii unitare nu a fost dat pana acum publicitatii pentru ca tot s-au facut modificari, insa textul legii va intra luni in parcursul legislativ. “Maine va fi semnata de absolut toti parlamentarii, noi avand foarte multe semnaturi deja, in jur de 200. Colegii care nu au apucat sa o semneze vor avea maine o sedinta unita a grupurilor parlamentare ca sa mai prezentam o data principiile acestei legi pentru cine nu a fost la Sinaia si vom intra cu ea in Parlament intr-o procedura destul de rapida de dezbatere a acestei legi”, a declarat Vasilescu duminica seara.

Ea a precizat ca proiectul mai poate suferi amendari, inclusiv din partea sindicatelor. “Nu dorim sa spunem ca nu vom accepta amendamente din partea opozitiei, chiar si a sindicatelor, a oamenilor simpli care vor avea ocazia sa vada aceasta lege incepand de maine si, daca vor simti nevoia sa ne semnaleze vreo greseala, suntem dispusi ca in Parlament sa corectam aceste lucruri pentru ca legea nu este perfecta, dar incercam sa avem cea mai corecta varianta posibila”, a spus ministrul Muncii.

Sursa foto: Ziarul Financiar