PSD are CONTURILE BLOCATE din cauza DATORIILOR! Despre ce suma este vorba

Mostenire grea pentru Rovana PLUMB, proaspat aleasa ca presedinte interimar al PSD. Potrivit unor surse Hotnews apropiate partidului, partidul are CONTURILE BLOCATE din cauza DATORIILOR. Suma acestora depaseste 6 MILIOANE DE EURO. 

Se pare ca datoriile au fost facute fata de diversi PRESTATORI DE SERVICII (firme de tiparituri, publicitate etc), acumulate atat din timpul CAMPANIEI LUI VICTOR PONTA, dar si mai vechi. Aceste companii au dat PSD in judecata, au CASTIGAT PROCESELE dar din cauza ca tot nu si-au recuperat banii, au trecut la executarea sentintelor fiind infiintate POPRIRI PE CONTURI. 

Nu este clar insa cate din aceste datorii apartin PSD, si cat sunt de fapt ale USL. Anul trecut, DAN SOVA declara, pe vremea cand era inca purtator de cuvant, ca ar fi nevoie de o mediere pentru datoriile USL pe anul 2013. 

CITESTE SI: TOPUL DEMNITARILOR ROMANI CARE SUNT INGLODATI IN DATORII LA BANCI

“Cu privire la datoriile USL, nu am informatii, va poate ajuta secretarul general, Dolineaschi. Exista niste DATORII COMUNE, acumulate de cele patru partide: UNPR, PC, PNL si PSD. Trebuie facut un proces verbal si sa stabilim FIECARE CE DATOREAZA. In momentul in care s-a stabilit fiecare ce datoreaza, se semneaza si se merge la tribunal. Acolo se vizeaza doar desfiintarea aliantei politice USL, cu precizarea ca brandul USL apartine PSD, dar aia e o alta discutie. Denuntarea USL ca alianta politica e fireasca, dar NU PUTEM LASA ASA DATORIILE, pentru ca, daca le lasam nelamurite, intervine din punct de vedere juridic SOLIDARITATEA PASIVA a celor patru, adica oricare dintre cele patru partide poate sa fie executat integral pentru toata datoria, or asta nu mai e firesc deja. Trebuie sa stabilim de la inceput fiecare ce datoreaza”, a spus Sova in august 2014, citat de Agerpres.

Cert este ca intre timp datoriile au crescut, deoarece PSD a CHELTUIT foarte multi bani in campania lui Victor Ponta la prezidentialele din 2014. Potrivit unei analize Mediafax din decembrie 2014, social-democratii au cheltuit de trei ori mai mult decat veniturile pe care le-au realizat inainte si in timpul campaniei prezidentiale. 

CITESTE SI: Partidele politice inregistreaza datorii istorice dupa alegerile prezidentiale

Alianta PSD-UNPR-PC a intrat in alegeri cu 6.457.861 de lei venituri, conform BILANTULUI CONTABIL realizat dupa alegeri, insa a avut CHELTUIELI de 20.136.729 de lei. Aceasta cifra reprezinta mai mult de jumatate din totalul cheltuielilor realizate de toate partidele si candidatii la prezidentiale.

Pentru un partid mare, cu 600.000 de membri declarati, plata datoriilor n-ar trebui sa fie o mare problema, numai ca acesti membri NU PLATESC COTIZATII. In contul lor platesc BARONII LOCALI, insa aceste sume provin de regula din BANI NEGRI. In mod normal, PSD ar trebuie sa gaesasca usor 6 millioane de euro, numai ca banii negri nu mai circula atat de usor astazi din cauza anchetelor DNA.