PSD are majoritate in CGMB. Gabriel Parvu a fost votat in functia de viceprimar

PSD are majoritate in CGMB. Gabriel Parvu a fost votat in functia de viceprimar

PSD, PC si PPDD au preluat majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), joi fiind votat in functia de viceprimar consilierul general Gabriel Parvu, recent exclus din PDL.

Lacapatul a trei ore de discutii in CGMB, in cele din urma a fost formata o noua majoritate, alcatuita in principal din consilierii generali ai PSD, ai PC si cei trei consilieri dati afara, joi, din PDL.

Consilierul general Gabriel Parvu, unul dintre cei trei exclusi din PDL, a fost ales de noua majoritate in functia de viceprimar al Capitalei, dupa ce CGMB a luat act de demisia lui Eugen Nicolaescu (PNL).

Amintim ca MONDO NEWS a anuntat in exclusivitate ca viceprimarul Marcel Nicolaescu a demisionat din functie. “4 septembrie 2014 va ramane o zi importanta din cariera mea, deoarece mi-am depus demisia din functia de viceprimar pe care am ocupat-o timp de doi ani si doua luni”, a declarat Marcel Nicolaescu, in exclusivitate pentru Mondo News.

Citeste si: MARCEL NICOLAESCU A DEMISIONAT DIN FUNCTIA DE VICEPRIMAR AL CAPITALEI – EXCLUSIV 

Inainte de votarea noului viceprimar, consilierii PSD au introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei 30 de proiecte, motiv pentru care reprezentantii PDL si PNL au parasit sala. 

“Am parasit sala de sedinte pentru ca pe ordinea suplimentara de zi a sedintei ordinare de joi au fost introduse 30 de proiecte care nu ne-au fost prezentate. Mare parte din aceste proiecte sunt referitoare la modificarea majoritatii in CGMB si, in opinia noastra, sunt ilegale. Nu inteleg de ce cineva ar pune cu buna stiinta, chiar de la inceputul sedintei, proiecte care vor fi atacate”, a declarat, dupa parasirea salii de sedinte, liderul consilierilor PNL, Cornel Pieptea.

Dupa plecarea consilierilor PDL si PNL, toti cei 27 de consilieri ramasi in sala, reprezentanti ai noii majoritati, au votat pentru alegerea lui Parvu in functia de viceprimar.

Citeste si: SORIN OPRESCU: Avem, dupa atata timp, o FORMA STRUCTURALA LEGALA a CGMB

Toodata, in baza unor adrese trimise de conducerea PP-DD, noua majoritate a aprobat si incetarea mandatelor celor trei consilieri de la acest partid care au anuntat joi ca devin independenti – Richard Vicentiu Radu (fost Ghita), Iulia Zorkoczy si Horatiu Panaitescu. in locul acestora, din partea PP-DD au fost validati consilieri Catalin Zamfira, Florentin Gherghiceanu si Cristina Livia Vasile, care au intrat in noua majoritate, alaturi de reprezentantii PSD si PC.

Astfel, noua majoritate din CGMB are 33 de consilieri si este formata din reprezentantii PSD si PC (27 in total), la care se adauga cei trei consilieri exclusi din PDL si alti trei proaspat validati din partea PP-DD. in opozitie sunt reprezentantii PDL si PNL, in total 21 de consilieri.