PSD continua propaganda impotriva candidatului ACL. In Olt s-au lipit afise denigratoare in apropierea sectiilor de vot

PSD continua propaganda impotriva candidatului ACL. In Olt s-au lipit afise denigratoare in apropierea sectiilor de vot

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ACL acuza PSD ca duce mai departe “atacurile murdare” impotriva lui Klaus Iohannis prin lipirea de afise denigratoare in apropierea sectiilor de vot, iar liderul PNL Olt, Gigiel Stirbu, sustine ca in judet solicitarile de urne mobile au depasit 10% din totalul alegatorilor.

“PSD continua campania, in mod ilegal. Cu toate ca in mod legal campania electorala s-a incheiat, PSD continua sa duca mai departe atacurile murdare cu care ne-a obisnuit pana acum, de denigrare a candidatul Aliantei Crestin-Liberale, Klaus Iohannis, prin lipirea unor materiale denigratoare in proximitatea sectiilor de votare. Solicitam pe aceasta cale Politiei Romane si Jandarmeriei sa fie obiectivi in aplicarea legii si sa fie atente la astfel de incalcari ale legii. Ne-a fost adus la cunostinta faptul ca aceste materiale negative la adresa lui Klaus Iohannis au fost impartite si lipite in majoritatea judetelor din tara. Sunt judete in care au fost facute plangeri in aceasta seara la Politie si Parchet”, se arata intr-un comunicat transmis Mondo News de ACL.

Citeste si: ROMANIA VOTEAZA! ALEGERILE, IN MARATON MINUT CU MINUT

Alianta Crestin Liberala atrage atentia asupra faptului ca “acest gen de materiale vor fi impartite si lipite in toata tara de catre propaganda PSD care, de frica, incearca prin toate mijloacele sa descurajeze cetatenii sa voteze candidatul ACL, Klaus Iohannis”.

De asemenea, presedintele PNL Olt, Gigel Stirbu, afirma ca in judetul Olt PSD “nu se dezice de tentativele de fraudare a alegerilor”.

Citeste si: PROPAGANDA ELECTORALA CONTINUA LA TIMISOARA, DESI CAMPANIA S-A INCHEIAT. GALERIE FOTO

“Solicitarile pentru urna mobila sunt de ordinul zecilor de mii. Aceasta practica pare a fi in judetul Olt una dintre metodele prin care PSD incearca o influentare masiva a intentiei de vot la fiecare campanie de alegeri. De aceasta data se pare ca se depasesc cifrele acestor cereri pentru urna mobila mai mult decat la orice alte alegeri. Demn de semnalat, cazul unor localitati din judetul Olt cu aproximativ 1000 de alegatori, in care au fost depuse mai mult de 120 de cereri pentru urna mobila. Mai mult decat atat, la nivelul judetului Olt au fost inregistrate cereri pentru urna mobila in cuantum de peste 10% din totalul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente”, se arata in comunicatul lui Stirbu.

Potrivit acestuia, operatiunea “pare ca a fost gandita de mai mult timp, deoarece regimul urnelor mobile a fost drastic reglementat prin Legea 370/2004, cu modificarile si completarile ulterioare”.

“Urna mobila este doar pentru alegatorii netransportabili, lucru care poate fi dovedit doar prin acte medicale. Pana la aceasta ora deja au fost depuse intampinari si contestatii la BEJ Olt in privinta alegerilor care urmeaza maine. in localitatea Grojdibodu, la sectia de votare nr. 217, primarul PSD al localitatii, Doru Iovancea, a intrat in incinta sectiei de votare si a rupt intampinarea depusa de reprezentantul ACL, iar conducerea judeteana ACL Olt a depus plangere penala. in aceste conditii ne asteptam este de asteptat ca in cursul zilei de maine sa avem mai multe stiri din judetul Olt”, se arata in comunicatul lui Stirbu.