PSD, despre cazul Silaghi: Cand vine vorba de DNA, apar coincidente legate de persoanele care nu-i plac lui Traian Basescu

catalin-ivan-silaghi

Catalin Ivan, purtator de cuvant al PSD, a declarat, luni, pentru agentia Mediafax, ca deocamdata nu poate fi exprimata o pozitie oficiala cu privire la ancheta Justitiei in cazul Silaghi si a subliniat coincidentele care apar cand vine vorba de DNA legate de persoanele care nu-i sunt pe plac lui Traian Basescu.

“Nu putem avea o pozitie oficiala referitor la o ancheta a Justitiei. Justitia sa-si faca treaba, numai ca de fiecare data cand vine vorba de DNA apar coincidente legate de persoanele care nu-i sunt pe plac lui Traian Basescu. Nu pot sa nu fac legatura cu faptul ca Silaghi urma sa fie ministru la Transporturi si fix Traian Basescu nu-l voia ministru la Transporturi”, a declarat Ivan.

Totodata, Catalin Ivan a facut o paralela intre demersul DNA si cazul celui care castigat licitatia pentru CFR Marfa, cand “deodata” s-a descoperit ca avea probleme cu Justitia.

“Sunt niste coincidente peste care nu pot sa trec si nu am cum sa nu le observ. Imi doresc la fel ca orice roman ca Justitia sa fie independenta si sa nu mai existe astfel de suspiciuni dar deocamdata nu am cum sa nu observ aceste semne de intrebare – chiar apar toate la comanda la momente care-i convin lui Traian Basescu”, a adaugat Ivan.

In privinta sustinerii de catre USL a lui Ovidiu SIlaghi la sefia Ministerului Transporturilor, purtatorul de cuvant al PSD a precizat ca urmarirea penala nu inseamna ca persoana respectiva este vinovata.

“Orice persoana, chiar si anchetata, pana nu e dovedita vinovata este nevinovata. Simpul fapt ca se cere urmarirea penala nu inseamna ca persoana in cauza chiar e si vinovata. in USL functionam dupa principiul prezumtiei de nevinovatie, nu de vinovatie”, a spus Ivan.

Foto: RTV