PSD face calcule pentru un nou Guvern? Dragnea: Aritmetic, USD poate guverna in absenta PNL

Social-democratii, impreuna cu celelalte partide care formeaza USD, au inceput sa-si faca planuri pentru un nou Guvern. Potrivit unor surse neoficiale, toti parlamentarii PSD, PC si UNPR au fost informati, prin sms, sa fie in Bucuresti la inceputul saptamanii viitoare, pentru a discuta despre viitorul USL, dar si al Guvernului. 

Potrivit acelorasi surse, parlamentarii USD se vor intalni luni si marti pentru a face calcule in vederea formarii unui nou Guvern. Dealtfel, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca USD poate asigura guvernarea in absenta PNL din punct de vedere aritmetic.

Liviu Dragnea a fost intrebat de jurnalisti daca USD poate sa asigure guvernarea in absenta liberalilor.

Citeste si: Iohannis: Nu putem accepta ca PC sa fie pus pe picior de egalitate cu PNL. PSD sa aleaga!

“Nu vrem sa excludem PNL, dar la intrebarea dumneavoastra, daca va raspund strict aritmetic, raspunsul este da. Nu dorim sa ajungem acolo”, a spus Dragnea, dupa ce a participat la Romanian Business Leaders Summit Bucuresti.

Intrebat daca este de parere ca liberalii vor sa rupa USL in acest moment, presedintele executiv al PSD a afirmat: “Sper sa nu. Daca vor sa o faca, sa o faca – Doamne, iarta-ma! – mai repede. Deja trec zilele si sunt decizii importante de luat. Guvernul acesta trebuie sa inceapa sa functioneze asa cum a functionat foarte bine pana acum cateva zile”, a mai afirmat Dragnea.

Totodata, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca pretentiile PSD  si respectiv USD aparute in ultimele zile “nu sunt in regula” si a subliniat ca PC nu poate fi pus pe picior de egalitate cu PNL.