PSD ia in calcul o remaniere a guvernului PONTA. Printre cei vizati s-ar afla MATACHE SI CAZANCIUC – surse

Social democratii ar intentiona, potrivit unor surse, o remaniere a Executivului condus de VICTOR PONTA, iar printre ministrii care si-ar putea pierde portofoliile s-ar numara ministrul Transporturilor, IULIAN MATACHE, cel al Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, si se pare ca exista discutii si cu privire la prestatia lui SORIN CIMPINEANU. 

Cei din Partidul Social Democrat nu ar intentiona sa-i retraga sprijinul politic lui VICTOR PONTA dupa Congresul PSD, dar ar vrea o “mica remaniere” a Guvernului, potrivit B1 TV. Si nu putini sunt ministrii care si-ar putea pierde portofoliile. 

Astfel, ministrul Transporturilor, IULIAN MATACHE, are cele mai putine sanse sa continue la Palatul Victoria dupa Congresul PSD. In locul lui ar urma sa fie promovat un ministru din Oltenia, impus de presedintele PSD LIVIU DRAGNEA. De la PSD ar mai fi vizat ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, care si-a atras multe antipatii din cauza ”muteniei” sale pe subiecte de interes public.

Potrivit B1TV, remanierea ar viza si un ministru ALDE. In partid ar fi existat discutii cu privire la prestatia lui SORIN CIMPINEANU de la Educatie, iar, in plus, exista discutii si cu privire la alti ministri, astfel ca nu este exclusa chiar schimbarea a 4-5 ministri.

De altfel, senatorul DANIEL SAVU a confirmat remanierea.

“ROBERT CAZANCIUC, ministrul Justitiei, va fi, probabil, unul dintre cei remaniati. Mai sunt unii ministri vizati pentru imbunatatirea imaginii Guvernului si ca sa dea satisfactie celor care conduc acum PSD.E nevoie de o remaniere pentru a intari putin imaginea Guvernului. E o cerere si din interiorul PSD, dar si din interiorul Guvernului. VICTOR PONTA ne-a lasat in off-side cand si-a dat demisia si a avut loc o cadere in ochii celor care l-au votat si l-au sustinut in partid. El acum trebuie sa se revanseze putin: ai pus ministri si nu ne-ai consultat! Nu e vorba doar despre ministri PSD. Exista o nemultumire si fata de DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii. El e contestat din teritoriu, oamenii sunt nemultumiti de modul in care au fost tratati”, a sustinut DANIEL SAVU.

Sursa foto: dcnews