PSD ii raspunde presedintelui Basescu cu privire la Legea Referendumului

PSD a transmis astazi un mesaj presedintelui Basescu, prin vocea purtatorului de cuvant al partidului, Catalin Ivan, cu privire la pragul de prezenta pentru validarea referendumului.

Seful statului a trimis presedintelui CCR, Augustin Zegrean, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului , potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.

Traian Basescu contesta pragul de participare de 30% pentru validarea unui referendum, stabilit in Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, fiind de parere ca singura varianta constitutionala este cea a unui prag de validare de 50% plus unu.

PSD-ul nu intelege atitudinea lui Basescu, deoarece hotararea Curtii Constitutionale privind legea referendumului a fost data deja.”Basescu a trimis CC un proiect pe care CC s-a pronuntat deja. Care este logica pentru care Traian Basescu a trimis proiectul? Curtea se va pronunta inca o data. Ce sanse sunt sa se pronunse altfel?”, s-a intrebat retoric Catalin Ivan.

Purtatorul de cuvant al PSD a mai spus ca Traian Basescu este “un presedinte aflat in campanie electorala pentru Elena udrea si nu ar trebui luat prea mult in serios”.

Sursa foto: ghimpele.ro