PSD NU A PLATIT PENTRU LANSAREA FARAONICA A LUI PONTA IN CAMPANIA PREZIDENTIALA

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut public ca PSD nu a platit nici pana acum cheltuielile legate de megalansarea in campania prezidentiala a lui Victor Ponta, organizata pe Arena Nationala in urma cu mai bine de un an.

Dezvaluirea a fost facuta dupa ce Curtea de Conturi a constatat ca o parte dintre cheltuieli au fost achitate ilegal de Primaria Capitalei, condusa de Sorin Oprescu, adica din banii bucurestenilor, iar compania UTI, care a participat la organizarea evenimentului din septembrie 2014, a dat PSD in judecata pentru a-si recupera banii neachitati nici pana acum de social-democrati.

“Nu, nu a fost platit de PSD si urmeaza sa vorbim cu colegii sa strangem fonduri ca sa platim o datorie de la lansarea candidatului la prezidentiale”, a declarat Liviu Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa tinuta la sediul central al PSD, dupa ce a fost intrebat de un jurnalist cu privire la subiectul in cauza. Conform Agerpres, Liviu Dragnea a sustinut ca nu a stiut ca evenimentul fastuos nu a fost platit de PSD, insa la momentul respectiv Dragnea era presedinte executiv al PSD si organizatorul campaniei electorale a prezidentiabilului Victor Ponta.

CITESTE SIDOCUMENT CAT A COSTAT LANSAREA IN CAMPANIA ELECTORALA A PERDANTULUI MEGALOMAN PONTA

Curtea de Conturi a constatat ca Primaria Capitalei a platit in mod ilegal 245.346 de lei pentru megalansarea lui Victor Ponta in campania prezidentiala de anul trecut, care a avut loc pe Arena Nationala. Astfel, Primaria Capitalei, condusa la acea vreme de Sorin Oprescu, in prezent arestat la domiciliu pentru fapte de coruptie, a incheiat un contract cu firma UTI pentru servicii de mentenanta si operare a Arenei – activarea si operarea instalatiilor electrice, de securitate si de comunicatii – si de reparare a gazonului in vederea organizarii evenimentului PSD, in perioada 19-20 septembrie 2014, scrie Gandul.

Valoarea facturii s-a ridicat la 245.346 de lei si a fost platita de Primaria Capitalei, nu de PSD, organizatorul si beneficiarul evenimentului politic. Curtea de Conturi a constatat, dupa un audit, ca aceste cheltuieli din fonduri publice s-au facut ilegal, iar compania UTI a fost nevoita sa anuleze factura, sa dea banii inapoi si sa plateasa majorari si penalitati, informeaza sursa citata. De asemenea, UTI a ramas si fara 150.000 de lei, bani pe care PSD se angajase sa ii achite pentru acel eveniment, dar pe care nu i-a platit nici pana in ziua de azi.

UTI a trimis notificari catre PSD si, pentru ca acestea au ramas fara raspuns, a fost deschis un dosar in instanta pentru recuperarea datoriilor. “Procesul a fost castigat de UTI Grup”, se arata intr-un comunicat remis de companie. De altfel, PSD nu si-a platit nici datoria pe care o avea la Primaria Capitalei, tot pentru organizarea megalansarii in campania prezidentiala a lui Victor Ponta.

CITESTE SI: ROMANIA PROTESTEAZA, IAR VICTOR PONTA TINE CUVANTARE LA PALATUL PARLAMENTULUI DE REFACERE A USL

In septembrie 2014, chiar de ziua lui Victor Ponta, PSD a organizat o megamanifestatie pe Arena Nationala pentru lansarea candidatului USL la alegerile prezidentiale. La eveniment au fost adusi cu autobuzele aproape 70.000 de oameni din toata tara.

Sursa foto: facebook