PSD o someaza public pe UDREA sa dezvaluie cazurile de POLITIE POLITICA din mandatul Basescu

CODRIN STEFANESCU, secretarul general-adjunct al PSD, i-a adresat o INTREBARE PUBLICA ELENEI UDREA, in care ii cere acesteia sa recunoasca toate cazurile de POLITIE POLITICA din timpul mandatului fostului presedinte TRAIAN BASESCU.

”In toate declaratiile dumneavoastra din ultima perioada (televiziuni, ziare, mediul online) ati afirmat lucruri cutremuratoare legate de sistemul judiciar, dar si ca sunteti victima razbunarii unor oameni din cadrul acestui sistem. Iar acum, la ora destainuirilor, afirmati public ca o parte a acestor structuri sunt opresive, abuzive si mincinoase, desi, in calitate de sef al Cancelariei Prezidentiale, de lider important in conducerea fostului PDL, de ministru in guvernele PDL si de cel mai apropiat om de TRAIAN BASESCU, ati facut parte din acest sistem, l-ati sustinut si protejat.

In ultimele zile, ati denuntat faptul ca se fac dosare la comanda politic, citez: „Si am un caz extraordinar. Din pacate, iarasi se bazeaza pe declaratiile unor oameni care cu siguranta ca vor fi ingroziti sa recunoasca in mod public ceea ce mi-au spus mie. Caz de judecator la Inalta Curte care a luat o decizie de arestare a unui important om, a unei importante persoane, la comanda”, (interviu pentru Lumea Justitiei, 4 februarie 2015).

Ati declarat ca multi magistratii sunt victime ale santajului, citez: „Sunt multi procurori si multi judecatori care s-au saturat sa dea solutii in dosare, de frica”, (interviu pentru Lumea Justitiei, 4 februarie 2015).

Atat in interviul din 30 ianuarie pentru Hotnews, cat si in cel de la TVR1 (emisiunea „Vorbeste liber!”) din 4 februarie, ati sustinut ca, citez: „in Romania poate conduce tara cine detine catusele, cel care detine secretele tuturor. De ce credeti ca tac toti cei ce ar trebui sa vorbeasca acum sau macar ar avea obligatia sa-si puna intrebari? …. De frica. Pentru ca sunt oameni care ar putea fi in orice moment arestati.”

Ati afirmat ca, citez: „in Romania, daca vrei, aproape oricine poate fi invinovatit de ceva. Cel care decide in aceasta tara cand si pe cine aresteaza, acela este cel mai important om din Romania” (TVR1 – emisiunea „Vorbeste liber!”, 4 februarie)

In conditiile in care sustineti cu tarie ca aveti informatii care pot arunca in aer intregul sistem si pentru ca tot sunteti la momentul marilor marturisiri, a sinceritatii totale, precizand in mod constant ca veti mai face si alte dezvaluiri, va cer public sa raspundeti la o singura intrebare: daca dosarele pe care le voi mentiona, stiti sau aveti cunostinta ca au fost instrumentate la comanda politica, la indicatiile precise a cuiva sau ca rezultat al razbunarii unei persoane anume:

1. ADRIAN NASTASE, om politic extrem de incomod si recunoscut adversar al lui Traian Basescu – dosarul Trofeul Calitatii

2. DAN VOICULESCU, considerat de Traian Basescu, in mod public si repetat, ca fiind unul dintre cei mai periculosi si hotarati adversari ai sai – dosarul Telepatia

3. GEORGE BECALI, cel care inca din 2012, in mai multe emisiuni televizate, a explicat mecanismul prin care actiona mafia din ANRP: mita pentru o retrocedare rapida putea ajunge pana la 30% din valoarea despagubirii, iar „varful de lance” al spagilor era constituit din Ioan Oltean (PDL), fost chestor al Camerei Deputatilor si DORIN COCOS. Cel care se ocupa de perceperea taxelor fiind „sageata” lui DORIN COCOS, GHEORGHE STELIAN.

4. GICA POPESCU, fostul capitan a nationalei de fotbal, arestat la cateva zile dupa ce si-a depus candidatura pentru presedintia LPF.

Cazurile prezentate sunt doar o parte din multe alte dosare asupra carora planeaza suspiciuni, dar, in mod special, acestea patru au ridicat, de-a lungul timpului, cele mai multe semne de intrebare, au generat cele mai aprinse dezbateri in spatiul public si au fost in atentia expresa a mass-media”, sustine CODRIN STEFANESCU.

Sursa foto: realitatea.net