PSD sare in apararea ASF: Basescu a uitat ce salarii aveau cei de la CSA si CNVM

Partidul Social Democrat, prin vocea senatorului Daniel Savu, ia apararea sefilor de la Autoritatea de Supravheghere Financiara, dupa ce Traian Basescu a cerut Parlamentului sa-i elibereze din functii pe acestia pentru ca sunt “nepregatiti” si se ocupa de “clientela politica”.

Savu ii transmite presedintelui Romaniei ca nu se afla in pozitia de a cere demiterea conducatorilor ASF pentru ca ar avea salarii prea mari in raport cu responsabilitatile, avand in vedere ca in urma cu doi ani si-a tinut in functii, pe salarii mult mai mari, protejatii numiti in fruntea CSA si CNVM.

“Traian Basescu se face ca a uitat de situatia de acum doi ani, atunci cand, ca urmare a numirilor facute de Guvernul Boc-PDL, Buzoianu de la CSA primea mega-salariul de 150.000 pe doua luni, iar secretara lui Boc, pusa de PDL la CNVM, primea 64.000 de euro. Atunci, Traian Basescu nu a mai cerut demisia nimanui, pentru ca toti acei oameni cu salarii astronomice apartineau regimului sau.

Citeste si: Basescu vrea o noua conducere la ASF: O cloaca unde si-au gasit loc de parcare toti clientii politici

Presedintele avea inca de acum doi ani informatii despre salariile de la CSA sau CNVM si, de asemenea, sunt convins ca Traian Basescu avea de mai mult timp informatii legate de problemele de la Astra Asigurari. Cu toate acestea, presedintele Romaniei a ales sa inchida ochii, sa-si protejeze apropiatii, lucru pe care l-a transmis aproape explicit si ieri Traian Basescu in declaratiile facute de la Palatul Cotroceni”, a declarat Daniel Savu prin intermediul unui comunicat de presa.