PSD sare in sprijinul ANTENA GROUP: Liviu Pop vrea ca bunurile confiscate sa poata fi inchiriate

Parlamentarii intind o mana de ajutor celor de la Antena Group in scandalul cu ANAF. Senatorul PSD Liviu Pop propune o lege care sa permita inchirirea imobilelor confiscate. Astfel, potrivit proiectului legislativ, statul ar putea decide destinatia acestor bunuri confiscate, informeaza B1 TV.

Dan Voiculescu este vizat si el de aceasta initiativa legislativa, mai ales ca are multe proprietati sub sechestru in urma condamnarii la 10 ani in dosarul ICA.

”Exista un litigiu si intra in domeniul privat al statului, o cladire in mijlocul Craiovei sau Baia Mare. Primaria din Baia Mare poate sa preia imobilul din domeniul privat in cel public pentru a face crese, alte institutii”, a declarat Liviu Pop.  

CITESTE SI: IOHANNIS, in CADERE LIBERA pe FACEBOOK! A pierdut mii de SIMPATIZANTI in numai doua ZILE

Initiativa legislativa a lui Pop vine dupa ce in luna decembrie Curtea Constitutionala a decis ca sunt neconstitutionale dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului 7/2015 privind stabilirea destinatiei unor bunuri imobile confiscate.

Astfel, potrivit acelei ordonante, bunurile imobile intrate in proprietatea privata a statului pot fi transmise in domeniul public al acestuia si in administrarea autoritatilor administratiei publice centrale, altor institutii publice de interes national sau regiilor autonome de interes national, la solicitarea acestora, prin hotarare a Guvernului.

Legea propusa de senatoul PSD Liviu Pop ar permite executivului sa treaca, prin Hotarare de Guvern, bunurile din proprietatea privata a statului, in domeniul public al statului si la RA-APPS.

Acest proiect de lege il vizeaza si pe Dan Voiculescu. Acesta a fost condamnat la la 10 ani de inchisoare in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, iar instanta a decis ca statul trebuie sa recupereze 60 de milioane de euro de la familia Voiculescu.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS apara ANTENA 3: Libertatea de exprimare nu poate fi suprimata 

In aceste conditii, statul a pus sechestru pe o serie de bunuri apartinand lui Dan Voiculescu si fiicelor sale, inclusiv pe cladirile in care functioneaza Antena 3, Antena TV Group sau GRIVCO, insa in momentul de fata prejudiciul nu a fost recuperat.

In discursul sau in fata senatorilor, premierul Dacian Ciolos a spus ca este datoria instutiilor statului sa isi valorifice bunurile, iar guvernul este obligat sa aplice legile pe care parlamentarii le modifica. 

Sursa foto: ziare