PSD scoate protocolul cu UDMR de la naftalina! Ilie Sarbu: Protocolul insemna cooptarea la guvernare a UDMR

PSD se va folosi de pactul semnat cu UDMR in 2012, in situatia in care PNL va decide, in Delegatia Permanenta care se va desfasura marti seara, sa iasa de la guvernare. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca protocolul inseamna cooptarea la guvernare a UDMR, continutul acestuia urmand a fi prezentat de liderul PSD, Victor Ponta.

“Avem un protocol, semnat din 2012, in decembrie, semnat si de Crin Antonescu si de Victor Ponta cu UDMR. Ca domnul Kelemen Hunor a declarat ca nu mai e valabil, asta e alt aspect. Noi vorbim doar de intentia noastra. Cand te duci la negociere nu poti sa vorbesti de intentia celui cu care negociezi. Daca UDMR doreste sa schimbe, daca vin cu alte propuneri, asta se va negocia atunci. Protocolul insemna cooptarea la guvernare a UDMR, nu sprijin parlamentar. Deci ministri in guvern. O sa-l prezinte presedintele partidului, daca e cazul. Doua portofolii, dar nu erau mentionate. Fara vicepremier. Atunci era in discutie doar un post de vicepremier, al lui Dragnea, pana la urma s-a ajuns la formula pe care o stiti”, a declarat Ilie Sarbu, la Senat, potrivit Realitatea TV.

Vezi aici pozitia UDMR fata de posibila intrare la guvernare in tandem cu USD

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, declara zilele trecute ca nu negociaza cu PSD sau PNL intrarea la guvernare, insa mentiona ca, daca USL se rupe, probabil in foarte scurt timp se va naste un alt guvern, cu o alta sustinere, dar cu “legimitate in Parlament”.

Intrebat daca a negociat cu PSD intrarea la guvernare, Kelemen Hunor a raspuns: “Sunt zvonuri, sunt speculatii, nu au nicio baza, nu exista nici negocieri publice, nici secrete, de niciun fel. Pana exista un guvern care are o sustinere in Parlament, fie ca exista un conflict, ca exista certuri, ca exista neintelegeri, ca se apropie sau nu o ruptura, putem discuta, dar pana exista o majoritatea parlamentara, noi nu intram in discutii nici cu PSD, nici cu PNL, nu e corect, nu e fair si nu ne-a invitat nimeni la nicio negociere, nici PSD, nici PNL. Nu exista astfel de situatie, eu infirm aceste zvonuri, speculatii. Comentatorii politici, unii cred ca tot ceea ce se zboara, unii au impresia ca se si mananca. Eu doar pot sa infirm”. Liderul UDMR a subliniat ca “nu a existat nicio negociere, nici cu Hrebenciuc nici cu altcineva”.

Foto: Adevarul