PSD solicita CSM sa se autosesizeze in cazul MIRCEA BASESCU dupa declaratiile presedintelui legate de ancheta

Dan Sova, purtatorul de cuvant al PSD, a solicitat marti CSM sa se autosesizeze in cazul Mircea Basescu, in care presedintele Traian Basescu a catalogat ancheta DNA drept “facatura militieneasca”.

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a lansat ieri un atac incalificabil la adresa DNA, catalogand ancheta privitoare la fratele sau, Mircea Basescu, drept o “facatura militeneasca”. Presiunile la adresa Justitiei si a procurorilor, atacul la rechizitoriul intocmit de procurorii DNA, toate acuzele pe care le-a formulat aduc grave prejudicii bunului mers al acestei anchete si tradeaza o ingerinta fara precedent a presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, in ancheta demarata de catre DNA impotriva fratelui sau. Formula in care a spus ca, intre fratele sau si Justitie, alege Justitia, a fost o alta minciuna, fiind clar, dupa ziua de ieri, ca domnul Traian Basescu face orice pentru a discredita Justitia. Solicit, deci, Consiliului Superior al Magistraturii sa se autosesizeze in acest caz, date fiind atacurile lansate ieri de Traian Basescu la adresa procurorilor, alaturi si de amenintarile fara perdea pe care le-a transmis catre denuntatorii din acest caz si a avocatului acestora”, a afirmat Sova intr-un comunicat remis agentiei Agerpres.

CITESTE SI: Basescu: Cand termin mandatul spun despre BERCEA-ABRAHAM

Potrivit acestuia, “prin astfel de atacuri nedemne pentru functia pe care o ocupa, Traian Basescu vrea sa compromita toate institutiile statului roman”. “Presedintele afecteaza grav credibilitatea institutiei prezidentiale, iar CSM este datoare sa verifice acest caz. Nu este nici locul si nici rolul Presedintelui sa faca astfel de aprecieri”, a mai spus Sova.

Presedintele Traian Basescu a spus luni despre dosarul de coruptie in care este judecat fratele sau, Mircea Basescu, ca ar putea fi “o facatura militieneasca”.

CITESTE SI: Acuzatii GRAVE la adresa presedintelui Basescu. I se pregateste CEA MAI DURA lovitura din ultimii 20 de ani 

Sursa foto: adevarul.ro