PSD Timis a pus la cale fraudarea alegerilor din 16 noiembrie: S-au pregatit bani pentru a cumpara voturile studentilor

Acuzatii grave la adresa PSD Timis. Seful de campanie al PNL Timis, Marian Vasile, a declarat, vineri,  ca social-democratii din Timis se pregatesc sa „fraudeze masiv” votul din turul doi al alegerilor prezidentiale.

Printre acuzatii se numara tentative de cumparare a voturilor, tentative de mituire a observatorilor din sectiile de votare si santajarea primarilor si directorilor de scoli, transmite Vocea Timisului.

In replica, reprezentantii PSD Timis se apara si sustin ca Marian Vasile „minte si vorbeste fara substanta”.

Astfel, Marian Vasile a afirmat ca, spre deosebire de primul tur de scrutin, ACL are informatii exacte din sediul de campanie al PSD, astfel încat reprezentantii aliantei au putut afla despre faptul ca social-democratii s-au intalnit cu directorii de scoli si cu primarii din judet pe care „i-au supus santajelor”. Mai mult, liberalul afirma ca PSD a pregatit o suma de 100.000 de lei ce urmeaza sa fie distribuita studentilor din Complexul Studentesc pentru cumpararea voturilor.

Citeste si: Tinerii din PSD Timisoara, flash-mob in Piata Victoriei. “Noi gandim la fel, mintim la fel…” VIDEO

„Ne sunt amenintati oamenii, cum sunt convocati directorii si alesii locali la tot felul de discutii, la fel primarii. Sunt supusi santajelor si vreau sa va spun ca PSD este incredibil în ceea ce face, pentru ca pregateste un furt masiv bazat pe BANI si alte foloase materiale. Din informatiile noastre, doar pentru Complexul Studentesc au pregatit 100.000 de lei, pentru cumpararea voturilor studentilor. Desi i-au trimis acasa, cam jumatate au ramas. Totodata, ne cumpara reprezentantii din sectiile de votare. Suma alocata începe de la 250 de lei, totul pentru a-i stimula, a-i pacali sa intre în ni?te chestiuni murdare, de unde n-or sa mai iasa”, a spus Vasile.

Pe langa aceste manevre, Vasile sustine ca PSD se pregateste sa fraudeze votul si in ultima ora inaintea inchiderii sectiilor de votare, dar si dupa deschiderea urnelor.

„Va mai spun ca pregatesc un furt masiv între orele 20 si 23, spre finalul votarii. La fel, la deschiderea urnelor, se pregateste un furt masiv. Exista deja un mesaj de mobilizare in acest sens catre toti aceia care se dedau la astfel de lucruri. Exista si acele pomeni electorale care se practica, care sunt ilegale, deja se impart ceasuri de mana catre electori. Cu siguranta ca acele ceasuri costa mai mult de 10 lei. Se practica lucruri incredibile si vreau sa-i atentionez pe membrii PSD, mai ales pe cei de pe functiile mici, care sunt impinsi in fata pentru a face astfel de lucruri. Avem o echipa serioasa de avocati, cel putin sapte-opt, care vor lucra duminica, vor face plangeri, sesizari… vom avea si un site dedicate pentru anuntarea de catre cetateni a posibilelor fraude. Vom avea toate intrarile în judet si in Timisoara monitorizate cu masini, care vor filma si se vor lua dupa autocare si masinile mici, pentru ca stim ca au practicat si au perfectionat acel vot cu masini mici si suntem cu ochii pe ei”, a mai explicat Vasile.

Citeste si: PONTA SI GADEA AU BOXAT IN GOL LA ULTIMA PSEUDO-DEZBATERE TELEVIZATA UNDE N-A FOST NIMIC DE DEZBATUT

Pe de alta parte, seful campaniei PNL a mai explicat ca la nivel national se pregateste un sistem informatic ce va permite sesizarea voturilor multiple, dar si faptul ca toate filialele judetene de partid au depus, vineri, plangeri penale la judecatoriile municipiilor resedinta de judet prin care au cerut pedepsirea celor care au votat în mai multe locuri în primul tur de scrutin.

„Vom avea foarte mare grija asupra listelor suplimentare, dar totodata si asupra buletinelor de vot anulate, din care estimam ca majoritatea vor fi ale noastre, ale sustinatorilor lui Klaus Iohannis. Din estimari, PSD incearca sa anuleze cam 60.000 de voturi ale noastre la nivel national. In diaspora, PSD nu va face nimic, desi vor incerca sa anuleze cateva sute de mii de voturi, dar eu cred ca de aceasta data va fi cu totul altfel, pentru ca turul unu poate ne-a prins descoperiti, dar acum nu e cazul. Duminica, daca va fi cazul, va curge cu plangeri penale. Nu vom avea mila, pentru ca nu trebuie sa avem mila fata de o astfel de initiativa murdara a PSD”, a concluzionat Marian Vasile.

Legat de intalnirile profesorilor cu staff-ul PSD Timis, reprezentantii filialei social-democrate au declarat ca astfel de intalniri au avut loc pe toata perioada campaniei.

„Pe toata durata campaniei electorale, la sediul PSD au avut loc o sumedenie de sedinte. Niciuna, însa, doar cu directorii de scoli pe care afirma domnii de la PNL ca punem presiune. Noi suntem obisnuiti cu astfel de declaratii venite din tabara liberala. Stim foarte bine cum gandesc cei de acolo si cum actioneaza în timpul unei campanii electorale. Aceste acuze nu sunt, de fapt, decat niste minciuni”, a declarat purtatorul de cuvant al PSD Timis, Lucian Ursuletu.

In ceea ce priveste celelalte acuzatii formulate de Vasile, social-democratii au raspuns: „Este pacat ca domnul Vasile face astfel de declaratii. Cand vin din gura celui care s-a autoproclamat „marea speranta” a politicii din Timisoara, ma gandesc ca viitorul partidului pe care il reprezinta este foarte sumbru. Domnul Vasile minte, ca de obicei, si vorbeste fara substanta. I-as recomanda sa isi canalizeze ultimele forte pe „Agentia de stiri politice” pe care a infiintat-o in sediul PNL”, a mai spus Ursuletu.