PSD, UNPR, PC si PLR discuta marti strategia pentru turul doi al alegerilor prezidentiale si aleg premierul

Echipa de campanie a PSD, alaturi de o parte din BPN, vor avea, marti dimineata, in prezenta lui Victor Ponta, o videoconferinta cu toti presedintii organizatiilor judetene ale partidului. Intalnirea va fi urmata, la ora 17.00, de o sedinta a coalitiei de guvernare la care vor participa lideri ai PSD, UNPR, PC si PLR. La aceasta intalnire se va discuta rezultatul alegerilor locale, dar si numele premierului cu care Victor Ponta va merge in tandem pentru castigarea alegerilor prezidentiale.

Presedintele PSD, Victor Ponta, si presedintele executiv, Liviu Dragnea, au convocat pentru marti la ora 10.00 o videoconferinta cu liderii social-democrati din teritoriu pentru a analiza rezultatele din primul tur al alegerilor prezidentiale, pentru a stabili strategia pentru turul doi si a discuta despre viitorul premier.

“Va fi o discutie normala in Coalitie, o scurta analiza a votului de duminica, o discutie despre ceea ce poate sa faca fiecare din coalitie, care vrea sa ajute candidatul, si probabil ca va fi o discutie si despre viitorul premier”, a declarat Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD.

Liviu Dragnea a mai declarat, dupa primul tur al alegerilor, ca viitorul premier, in cazul in care Victor Ponta va castiga alegerile prezidentiale in 16 noiembrie, nu trebuie sa fie neaparat de la PSD.

“Nu este obligatoriu ca premierul sa fie de la PSD. Nici nu stiu daca este foarte bine lucrul acesta”, a spus Dragnea.

Victor Ponta a anuntat saptamana trecuta ca, marti, va prezenta propunerile sale pentru functia de prim-ministru. Pana in acest moment, pentru functia de viitor premier au fost vehiculate numele lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului si presedintele PLR, si George Maior, actualul sef al SRI.

Calin Popescu Tariceanu a mai detinut aceasta functie timp de patru ani. O alta varianta ar fi Teodor Melescanu, potrivit unor surse politice citate de Romania TV. Ramane de vazut daca scorul mai mic decat cel din sondaje, obtinut de acesta il va scoate din joc.