PSD va vota pentru RIDICAREA IMUNITATII parlamentare a ELENEI UDREA

Social-democratii vor vota, in plenul Camerei Deputatilor, pentru ridicarea imunitatii ELENA UDREA, a anuntat marti presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA.

“Am si vorbit cu domnul ZGONEA astazi. Ceea ce am spus la congres, duminica, nu au fost vorbe in vant. In situatii de genul acesta nu avem niciun fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunitatii parlamentare”, a afirmat DRAGNEA, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Procurorul general TIBERIU NITU a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de deputatul ELENA UDREA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, trafic de influenta, instigare la abuz in serviciu, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia, ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, spalare de bani si fals in declaratii de avere (cu referire la declaratiile de avere din intervalul 2009 — 2012), in perioada in care avea calitatea de membru al Guvernului Romaniei.

CITESTE SI: Cererea DNA in cazul ELENEI UDREA a ajuns la Camera Deputatilor. Solicitarea ar urma sa fie discutata miercuri

Anterior, procurorul sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a cerut Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a ELENA UDREA pentru noi fapte.

Sefa DNA a transmis procurorului general al Romaniei referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de ELENA UDREA.

CITESTE SI: DNA CERE ARESTAREA ELENEI UDREA. MITA DE 3,8 MILIOANE DE DOLARI! REACTIA FOSTULUI MINISTRU. UPDATE

De asemenea, KOVESI a transmis cererea ministrului Justitiei pentru a solicita Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului ELENA UDREA pentru luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, toate in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine si efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia, ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile in virtutea functiei.

 Sursa foto: b1tv