PSD vede ALEGERILE ANTICIPATE drept o solutie de AVARIE si are o propunere de PREMIER

Partidul Social Democrat (PSD) are o propunere de premier, dar o va face dupa stabilirea unui set de principii, la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis,  a declarat deputatul PSD FLORIN IORDACHE, fara sa dezvaluie insa numele candidatului pentru functia de prim-ministru, informeaza site-ul postului de radio RFI.

FLORIN IORDACHE spune ca din punctul sau de vedere, “alegerile anticipate reprezinta o solutie de avarie. Pana la alegerile anticipate, potrivit actualei Constitutii, ar trebui sa pice doua guverne intr-un interval de 60 de zile. Din punctul nostru de vedere, avem solutii sa guvernam tara. Ganditi-va ca daca am ajunge la aceste alegeri anticipate exact in perioada de iarna si cu organizarea lor undeva in primavara, ar fi dezastruos pentru economie, pentru populatie, pentru mediul de afaceri si asa mai departe. Daca intr-adevar nu s-ar reusi o formula guvernamentala sa treaca prin Parlament, se poate ajunge constitutional si la alegeri anticipate. PSD a solicitat presedintelui sa stabilim niste prioritati si in functie de profilul acestui premier putem veni si cu o nominalizare, nu aceasta este problema nominalizarii, dar noi trebuie sa stim foarte clar si sa stabilim niste prioritati, tinand cont de protestele din strada ce anume dorim, adica un sprijin mai mare pentru Educatie, sprijin mai mare pentru Sanatate, eventual anumite chestiuni sociale si asa mai departe. In functie de toate aceste chestiuni putem stabili profilul primului-ministru”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A INVITAT PARTIDELE LA O NOUA RUNDA DE CONSULTARI. PROGRAMUL DE LUNI SI MARTI

Intrebat, la RFI, daca PSD ar sprijini un Guvern de tehnocrati, deputatul FLORIN IORDACHE a precizat ca ”e de discutat acest Guvern de tehnocrati, pentru ca pana la urma trebuie sa ai o anumita sustinere in Parlament”.

Pe de alta parte, FLORIN IORDACHE a precizat ca social-democratii au o propunere de premier: “PSD-ul are fara indoiala o propunere de premier, dar trebuie sa ne stabilim un set de principii si un set de prioritati si in functie de prioritatile pe care le vom stabili si se vor stabili dupa intalnirea cu presedintele, fara indoiala PSD-ul are o solutie sau o propunere de premier”.

Totodata, FLORIN IORDACHE a aratat ca este de discutat posibilitatea ca PSD sa ia in calcul si formarea unui Guvern fara UNPR: “Nu stiu, e de discutat. Conducerea partidului va discuta aceasta abordare, dar din punctul meu de vedere coalitia a functionat bine si eu cred ca ar fi trebuit sa existe o abordare unitara. De aceea, cred ca mai corect ar fi sa spunem ca putem gestiona in continuare foarte bine treburile curente ale tarii, dar dupa ce stabilim prioritatile si in functie de aceste prioritati, stabilim profilul candidatului si un program de guvernare”.

Sursa foto: realitatea