Psihiatrul FLORIN TUDOSE, condus pe ultimul drum

Psihiatrul Florin Tudose va fi inmormantat, joi, la Snagov. Reputatul profesor a murit duminica dupa-amiaza, in zona unei piete agroalimentare din localitatea Cosereni, judetul Ialomita.

Florin Tudose a cazut la pamant in momentul in care a incercat sa urce in masina la scurt timp dupa ce facuse cateva cumparaturi, potrivit Mediafax.
Acesta isi lansase de curand volumul “Psihopolitica” si era prezent in studioul Realitatea TV la emisiunea Canapeaua electorala, une analiza profilul candidatilor la presedintie.

Citeste si: TRUPUL NEINSUFLETIT AL PSIHIATRULUI FLORIN TUDOSE VA FI DEPUS LUNI LA CAPELA CIMITIRULUI BELLU

FLORIN TUDOSE s-a nascut in 1952 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila“ din Bucuresti si a devenit medic psihiatru. Din 1999 FLORIN TUDOSE era profesor universitar si preda psihia­trie psiho­patologie si psihologie clinica. 

FLORIN TUDOSE a publicat singur sau in colaborare peste 30 de carți de specialitate si aproape 200 de arti­cole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: Vademecum in psihiatrie (1985), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Sindroame ratacitoare (2005), Psihiatrie in practica medicala (2007), Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihiatria medicului de familie (2013).

Pasionat de jurnalistica inca din anii studenției, FLORIN TUDOSE are sute de arti­cole publi­cate si zeci de emisiuni de televiziune realizate la majoritatea posturilor cu audiența naționala.

Din 1996 a inceput sa publice volumele Psihopolitica si Psihopolitica Recidiva (2004), o analiza socio-psihologica adesea cu caracter satiric la adresa reprezen­tanților clasei politice.

Citeste si: FLORIN TUDOSE A FOST DECORAT POST-MORTEM DE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU

Volumele se vor un arc peste timp spre inimitabila tipologie cara­gialiana la un secol de la dispariția excepționalului descriptor al societații si moravurilor roma­nesti, un omagiu geniului tutelar al miticismului fara frontiere.