Psiholog Sector 3 și soluțiile sale pentru combaterea depresiei postpandemie

Discutam astazi despre perioada critica prin care trec elevii: vin la scoala o saptamana-doua, apoi stau acasa si trec la invatamantul online si nu stiu cum va arata viitorul lor.

Uneori si noi, adultii, ne intrebam daca vom reveni la normalitate, adica: vom putea sa cutreieram liberi lumea fara sa ne temem si vom putea sa ne vedem chipul unii altora. Ne lipsesc strangerile de mana, imbratisarile, grupurile de prieteni, mesele trase una langa alta la restaurant sau la cafenea ca toata gasca sa stea impreuna.

Multe categorii socio-profesionale au fost bulversate de pandemie.

Multi oameni au intrat in somaj, s-au inchis restaurante, pensiuni si hoteluri, au dat faliment intreprinzatorii din statiunile turistice care vindeau suveniruri fiindca nu mai au cui sa vanda produsele pentru care au muncit mult si in care au investit enorm.

Nimeni nu este vinovat ca virusul nu poate fi controlat si ca simultan cu victimele omenesti a facut ravagii si in economia mondiala.

Nici parintilor nu le-a fost usor. Imaginati-va doi parinti tineri cu trei-patru copii la scoala, iar dupa ce terminau orele, cum intorceau ei pe dos apartamentul, fiindca nu se puteau juca in parc!

In aceasta perioada au putut vedea parintii cat valoreaza cadrele didactice si de cata rabdare au nevoie.

In afara izolarii, a problemelor de natura economica, oamenii se confrunta si cu teama de virus. Aud vorbindu-se la televizor in termeni catastrofali si atunci se gandesc ca si ei pot deveni victime si pot trece prin suferinta.

Restrictiile, lipsurile materiale, teama, tensiunea sociala toate duc la depresie, dar exista un psiholog sector 3 care are planuri eficiente pentru combaterea stresului, a singuratatii, a fobiilor de orice tip, a emotiilor puternice si a incapacitatii gestionarii lor, a lipsei increderii in fortele proprii si a depresiei.

Vestea buna este ca psiholog Simona Constantin personalizeaza planurile psihoterapeutice si gaseste solutii pentru rezolvarea tuturor problemelor.

  1. Sa presupunem ca nu te poti deplasa sau ca esti din provincie si esti captivat de terapia prin arta sau alt program pus la punct de psihologul recomandat de mine! Exista posibilitatea ca sedintele sa se desfasoare fata in fata, daca simti nevoia sa comunici, sa iesi din casa, dar exista si posibilitatea ca sedinta sa se desfasoare online, daca locuiesti departe de cabinet sau iesirile din casa ti se par riscante.

Timisorean daca esti si doresti sedinte de psihoterapie cu Simona Constantin, dorinta iti va fi indeplinita, fiindca psihoterapeutul a pus la punct si sedinte online.

  1. Sedintele se pot organiza pentru fiecare individ in parte, dar se ofera si sedinte speciale pentu cuplurile cu probleme.
  2. Esti ajutat sa faci terapie prin arta. Da, arta si sentimentul utilitatii vindeca mereu un suflet ranit si intareste increderea in fortele proprii. Cu siguranta ca fiecare pesoana are un talent ascuns: stie sa picteze, sa cante frumos, sa scrie, sa croseteze, sa decoreze o masa de sarbatoare. Poti si tu sa fii ajutat sa te vindeci prin arta. Exista detinuti care au acceptat mult mai usor perioada detentiei datorita faptului ca au invatat sa picteze iconite, sa coasa goblen sau sa scrie o carte.
  3. Inveti sa fii un parinte care face fata vremurilor moderne si pandemiei cu care ne confruntam. Nu este deloc usor sa feresti copiii de atatea tentatii si sa inveti sa le oferi o educatie aleasa. Esti responsabil de alimentatia lor sanatoasa si de un program echilibrat de viata care sa ii ajute sa isi pastreze sanatatea.
  4. Este admirabil programul care te ajuta sa pastrezi echilibrul intre job si viata privata. Uneori gresim amestecand problemele de la serviciu cu cele de acasa si invers. Venim nervosi de la serviciu si nu mai avem rabdare cu cei dragi care ne asteapta acasa cu nerabdare. Se poate si invers. Venim nervosi la serviciu si nu ne indeplinim sarcinile asa cum ar trebui.

In plus, trebuie sa echilibram cele doua compartimente deosebit de importante din vietile noastre: adica serviciul si viata de familie, timpul liber, pasiunile pe care le avem. Specialistul prezentat mai sus stie sa ne conduca sa procedam cu diplomatie si sa separam cele doua domenii distincte pentru a avea parte de linistea de care avem nevoie.

Pentru mine este foarte tentant acest program si am decis sa fac o programare chiar in acest moment, fiindca doresc ca detasarea sa fie totala si stresul de la serviciu sa fie lasat la poarta institutiei la care lucrez si sa pot merge linistita acasa.

Dar si Modulul de bine este original si nu l-am mai intalnit la alte cabinete de psihologie. Din cele 6 sedinte eficiente de tratament, valoarea uneia dintre ele este directionata catre o cauza aleasa de pacient. Pe mine ma induioseaza batranii, fiindca parintii mei sunt batrani si ii iubesc enorm, in plus, regret enorm sa ii vad lipsiti de putere si suferinzi.

As directiona fara sa stau pe ganduri valoarea unei sedinte catre un azil de batrani sau catre un spital de copii care trateaza pacienti aflati in stadiul terminal al unei boli grave.

Ma bucur enorm ca un psiholog s-a gandit sa isi mobilizeze pacientii si sa ii ajute sa fie generosi!

Acesta este primul pas catre vindecarea traumelor de orice fel: sa realizezi faptul ca alti oameni au probleme mai mari decat ale tale si sa incerci sa le intinzi o mana de ajutor.

Nu trebuie sub nicio forma sa negam nevoia de psiholog si trebuie sa il alegem pe cel mai bun, iar impreuna sa invingem toate obstacolele care stau in fata dezvoltarii personale si toate traumele care ne-au marcat.