10 caracteristici ale oamenilor INTELIGENTI. TU LE AI?

Intr-o societate care promoveaza non-valorile si uita cu desavarsire adevaratele valori umane si spirituale, ne punem tot mai des intrebarea daca suntem cu adevarat inteligenti sau traim viata din pura inertie.

Inteligenta este facultatea de a descoperi proprietatile obiectelor si fenomenelor inconjuratoare, cat si a relatiilor dintre acestea, dublata de posibilitatea de a rezolva probleme noi.

Studiile psihologice ofera o serie de trasaturi comune si definitorii fara de care un om nu se poate considera cu adevarat inteligent:

1. Ei nu vorbesc mult, dar sunt buni ascultatori. Doar ascultandu-i pe ceilalti realizezi ca poti deveni mai destept.

2. Bagajul cunostintelor este unul vast si nu neaparat din domeniul in care profeseaza. Persoanele inteligente se regasesc mereu in cautarea informatiilor de ultima ora din diverse domenii.

Citeste si: CUM VEI MURI IN FUNCTIE DE ZODIA TA

3. Combina serviciul, familia si interesele personale cu usurinta. Doar oamenii inteligenti realizeaza ca trebuie sa-si creeze un echilibru intre aceste trei componente. Excesul este de cele mai multe ori daunator, iar daca nu exista un echilibru in viata atunci totul se va duce de rapa.

4. Oamenii destepti se alimenteaza cu informatie. Ei prind din mers trendurile si se muleaza dupa fiecare situatie in parte.

5. Chiar si atunci cand se afla intr-o situatie delicata, ei raman cu zambetul pe buze si vad intotdeauna partea plina a paharului.

6. Oamenii inteligenti nu vor incerca niciodata sa capteze atentia prietenilor sau apropiatilor doar pentru a demonstra cat de inteligenti sunt. Ei nu vor aparea in plin plan si nici nu se vor lansa in discutii contradictorii care par sa nu aiba niciun sfarsit.

Exista viata dupa moarte? Incredibila poveste a celui care a vazut moartea

 7. Daca sunt liderii unui grup, ei vor face tot posibilul ca persoanele cu care colaboreaza sa devina mai destepte, mai sociabile si mai populare decat ei, in colectivul dat. Pentru oamenii inteligenti, ceilalti nu reprezinta o amenintare. Ei stiu bine ca prezenta cunostintelor tot timpul constituie un avantaj. Iata de ce ei fac tot posibilul ca oamenii care-i inconjoara sa devina mai destepti decat ei.

8. Au talente ascunse pe care nu le arata nimanui. Aceste talente reprezinta ceea ce sunt ei cu adevarat in viata privata.

9. Educatia lor ramane un mister. Niciodata oamenii inteligenti nu se vor lauda cu studiile pe care le-au efectuat. Oare de ce?

10. Ei niciodata, sub nici o forma, nu te vor face sa te simti o persoana stupida, chiar daca nu le este greu s-o faca. Un om inteligent a invatat din experientele anterioare, ca luand pe cineva in deradere, arata mai prost decat persoana in cauza.