Pui de urs vandut cu 750 de euro unui ziarist

Un pui de urs poate fi achizitionat contra sumei de 750 de euro in Ucraina. Un post de televiziune din tara vecina a realizat un reportaj cu camera ascunsa, jurnalistul sub acoperire reusind sa achizitioneze, pentru numai 750 de euro, un pui de urs brun in varsta de cinci luni.

Puiul de urs, pe nume “Bodia”, a facut obiectul unei tranzactii intre un ingrijitor de la o gradina zoologica si reporterul televiziunii ucrainiene. Tranzactia a avut loc in luna iulie si operatiunea a fost sprijinita de organizatia pentru protectia animalelor “Fier Pfoten”, scrie krone.at, citat de ziare.com.

„Bodia” a fost vandut jurnalistilor fara documente legale. Viata sa ar fi insemnat o existenta ca o atractie turistica sau pentru a fi utilizat ca o momeala pentru a instrui caini de vanatoare.

Cazul Bodia aminteste de soarta unui alt urs mic, a carui poveste a mers in jurul lumii: “Nastia” a fost vanduta de la gradina zoologica Lutsk pentru dealerii de animale fara scrupule si smuls de langa mama sa prea repede. „Bodia” a scapat insa de viitorul nefericit si a ajuns, pentru moment, in orasul Nadiya Berezivska, unde il astepta o casa noua in conditii de siguranta si adecvata. Aici se afla si Nastia, salvata in 2012.

Sursa foto: ecomagazin.ro