PUIU HASOTTI despre Legea Tacerii: BODEA confunda pamfletul cu initiativa legislativa

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat, luni, despre initiativa legislativa a colegului sau liberal Cristian Bodea, intitulata ”Legea tacerii”, ca acesta a confundat pamfletul cu initiativa legislativa, intrecand ”orice fel de ridicol si penibil”.

”Din pacate, colegul meu a confundat pamfletul cu initiativa legislativa. Ne tot plangem ca Parlamentul are imaginea pe care o are si uite, din pacate, facem niste propuneri legislative, niste initiative care intrec orice fel de ridicol si penibil”, a comentat liderul senatorilor PNL initiativa legislativa a colegului sau de partid Cristian Bodea.

CITESTE SI: Legea tacerii, initiata de un senator PNL. Proiectul prevede ca premierul si Guvernul devin principala putere a statului

El a precizat ca, ”dincolo de faptul ca aceasta propunere este suta la suta neconstitutionala, incearca sa fie un pamflet”. ”Noi facem propuneri legislative, si nu pamflete. Dupa parerea mea, este la nivelul egal de ridicol al propunerilor pe care le facea domnul Funar”, a mai spus Hasotti.

Intrebat daca a existat o consultare in grupul senatorial pe aceasta propunere, Puiu Hasotti a raspuns: ”Domnul senator Bodea, conform maximei libertati care exista in grupul liberal din Senat, a depus intai aceasta propunere legislativa absolut ridicola si apoi ne-a informat”.

Senatorul PNL Cristian Bodea a depus, luni, o initiativa legislativa intitulata ”Legea tacerii”, cu prevederi precum ”premierul este statul”, ”ordonantele de urgenta sunt mai presus de lege” sau ”ministrul este mai presus de parlamentar”, liberalul spunand ca vrea sa traga un semnal de alarma.

CITESTE SI: Senatorii intra in vacanta parlamentara pana in 16 noiembrie 

Legea initiata de senatorul PNL prevede, in forma inregistrata luni la Biroul Permanent al Senatului, ca premierul si Guvernul devin principala putere a statului. Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”.

Sursa foto: pnl.ro