Puiu Hasotti: Mircea Geoana este singurul vinovat pentru ultimul mandat al lui Traian Basescu

Puiu Hasotti, liderul senatorilor liberali, a declarat pentru Radio France Internationale (RFI) ca singurul vinovat pentru ultimul mandat al presedintelui Traian Basescu a fost Mircea Geoana. Hasotti a mai spus si faptul ca PSD va rupe protocolul USL s-ar putea sa aiba parte de un nou presedinte ostil la Cotroceni dupa alegerile din 2014.

Singurul vinovat pentru inca un mandat al presedintelui Traian Basescu a fost Mircea Geoana, spune la RFI liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti.

“Declaratia lui Mircea Geoana intra in zona penibilului, pentru ca Mircea Geoana a alergat singur si a iesit al doilea. Mircea Geoana trebuie sa fie ultimul pesedist care sa aiba ceva de reprosat lui Crin Antonescu si Partidului National Liberal. Sa nu uitam ca PSD impreuna cu PNL in 2009 l-au adus pe Mircea Geoana la 55%, iar enorma lui inteligenta politica l-a determinat sa-i faca o vizita lui Vantu si Traian Basescu sa castige alegerile prezidentiale. Singurul vinovat pentru inca un mandat al presedintelui Basescu este Mircea Geoana, care in naivitatea lui isi imagineaza ca mai poate candida vreodata din partea Partidului Social Democrat la Presedintia Romaniei. Lucrul acesta nu se va intampla niciodata. Dar la Mircea Geoana recunostinta este o povara grea”.

Puiu Hasotti este convins ca Antonescu va candida la Presedintie, insa evita sa spuna ce se va intampla.

“Crin Antonescu va candida la Presedintie. Ce se va intampla este riscant sa spun. Daca dreapta va avea un candidat, daca stanga va avea un candidat, daca PSD-ul isi va pune un candidat. Pana una alta, exista USL-ul, exista un protocol, care este respectat, cum-necum este respectat, asa incat lucrurile sunt limpezi. Limpezi in momentul in care noi conversam”, a declarat Hasotti pentru sursa amintita.

Puiu Hasotti avertizeaza PSD-ul ca s-ar putea trezi cu un presedinte ostil la Cotroceni: “Daca cineva isi imagineaza ca intr-un al doilea tur de scrutin lucrurile sunt de pe acum transate, se insala. In situatia in care USL-ul va avea un candidat, sansele sa castige din primul tur sunt foarte mari. PSD-ul ar trebui sa se gandeasca daca rupand protocolul si punand un candidat la Presedintie unu – ar avea sanse si doi – daca nu cumva exista pericolul sa existe un presedinte la Cotroceni care sa le fie ostil, indiferent cine le va fi acela”.

Sursa foto: PNL