PUIU HASOTTI: Ordonanta privind migratia alesilor locali este un GEST POLITIC CONDAMNABIL

Liderul grupului PNL din Senat, PUIU HASOTTI, a declarat ca ordonanta de urgenta care le permite alesilor locali sa opteze in termen de 45 de zile pentru un partid, fara a-si pierde functiile, este un GEST POLITIC GRAV, CONDAMNABIL.

“Ordonanta, din punctul meu de vedere, este un GEST POLITIC GRAV, CONDAMNABIL, care nu face decat sa ne gandim ca exista tentatia evidenta de a frauda alegerile. Explicatia oferita de PSD este una care nu sta in picioare, anume ca primarii au fost alesi pe listele USL. Nu, primarii au fost propusi de partidele care faceau parte din USL si, mai mult decat atat, toti parlamentarii am fost alesi pe listele USL. Ce sa facem? Ar trebui sa ne dam, la randul nostru, demisia din Parlament si sa angajam alegeri anticipate pentru ca nu am fost alesi pe listele partidelor noastre, ci pe lista unei aliante politice”, a spus Hasotti, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: Vom cere in instanta si la Curtea Cinstitutionala INCETAREA MANDATULUI oricarui ales care schimba partidul

Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care se permite alesilor locali sa opteze in termen de 45 de zile pentru partidul din care doresc sa faca parte, fara a-si pierde functiile obtinute in alegeri, a fost publicata, marti, in Monitorul Oficial.

Citeste si: Ordonanta de Urgenta care permite migratia alesilor locali a fost PUBLICATA in Monitorul Oficial

Ordonanta a fost adoptata in sedinta de saptamana trecuta a Executivului.