PUMNALUL lui TUTANKAMON a fost confectionat dintr-un FIER EXTRATERESTRU

O echipa de cercetatori italieni si egipteni a dezlegat misterul legat de pumnalul lui Tutankamon: el ar fi fost confectionat din fier extraterestru, provenit dintr-un meteorit, scrie directmatin.fr, citat de Agerpres.

Cercetatorii au putut stabili compozitia lamei pumnalului cu ajutorul spectrometriei de fluorescenta cu raze X. Ei au descoperit astfel ca lama contine 10% nichel si 0,6% cobalt, concentratii “tipice fierului de origine meteorica”, afirma in Sciences et Avenir cercetatoarea Daniela Comelli din echipa de oameni de stiinta. 

Compararea compozitiei pumnalului cu cele din 11 meteoriti metalici a confirmat ulterior acest lucru, se arata in studiul aparut in revista Meteoritics and Planetary Science. Pumnalul a fost descoperit in 1925 de arheologul Howard Carter, cel care a gasit mormantul lui Tutankamon, intre benzile care infasurau mumia faraonului, la nivelul coapsei. Manerul si teaca de protectie a pumnalului nu au pus nicio problema, fiind din aur, insa lama, in foarte buna stare de conservare, fara nicio urma de rugina, in pofida vechimii, a fost subiect de discutii. 

Acum misterul a fost dezlegat, urmand probabil sa alimenteze teoria conform careia multe monumente din Egiptul antic, indeosebi piramidele, au fost construite de forte extraterestre.
 
Sursa foto: BBC