Puncte fixe de PRIM AJUTOR, disponibile pe perioada CANICULEI in Sectorul 4

Un numar de sase puncte de PRIM AJUTOR, amenajate in containere, sunt functionale pe raza Sectorului 4, a anuntat marti Primaria Sectorului 4, in contextul cresterii temperaturilor si apropierea lor de pragul CANICULEI.

Potrivit sursei citate, cele sase containere au fost achizitionate anul trecut, fiind utilizate si in sezonul de iarna, in zilele geroase, ca puncte pentru distribuirea de ceai cald, din incinta lor fiind, totodata, asigurata asistenta medicala gratuita catre populatie, cu sprijinul Crucii Rosii Romane.

De asemenea, cele sase containere au mai functionat ca puncte de informare in cadrul unor campanii sociale, cat si ca puncte de colectare a ajutoarelor destinate persoanelor care au avut de suferit in urma inundatiilor din primavara acestui an.

Citeste si: PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI: CUM VA FI VREMEA PANA IN 22 IUNIE

In baza aceleiasi colaborari cu Crucea Rosie, dar si prin cea cu Directia Generala de Asistenta Sociala Sector 4, Primaria Sectorului 4 a decis demararea activitatilor specifice perioadei CANICULARE, pentru a veni prompt si eficient in sprijinul cetatenilor.

Respectand cerintele impuse de legislatia in vigoare privind acordarea PRIMULUI AJUTOR, aceste containere sunt pozitionate permanent in locurile in care Primaria Sectorului 4 amenaja in anii precedenti corturile ANTI-CANICULA. Este vorba despre statia de metrou Sincai, Piata Progresul, Piata Sudului, Big Berceni, Piata Straduintei si statia de metrou Brancoveanu.

Citeste si: PROGNOZA METEO pentru vineri – VREMEA se incalzeste

Containerele dispun de aer conditionat, bransare la instalatia electrica, la cea de apa si canal, grup sanitar, pat pliant, trusa medicala de prim ajutor, tensiometre, teste de glicemie, masa, scaune, dozator cu apa potabila, termos pentru ceai, paturi, pahare de unica folosinta.

 „Ne dorim protejarea locuitorilor Sectorului 4, in cazul producerii situatiilor de urgenta, iar aceste sase unitati fixe, destinate acordarii PRIMULUI AJUTOR in cazul situatiilor de urgenta, si-au dovedit din plin utilitatea, de la momentul achizitionarii lor si pana in prezent. Pe langa conditiile pe care le ofera, acestea sunt rezistente, sigure si pot fi cu usurinta amplasate sau reamplasate oricand, pe toata perioada anului, in orice punct al Sectorului 4, in functie de necesitati”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4. 

Sursa foto: Primaria Sectorului 4