Punctele pro și contra călătoriei cu mașina

Oamenii carora nu le place sa foloseasca transportul public si prefera sa calatoreasca singuri ar trebui sa fie atenti. Astazi vom impartasi cateva avantaje si dezavantaje ale calatoriei cu propriul autoturism care v-ar putea ajuta sa decideti daca acest lucru este potrivit pentru dvs.

In realitate, toate au urcusuri si coborasuri si, daca doriti sa luati cea mai buna decizie, ar trebui sa cantariti binele fiecare situatie. Deci, sa incepem!

Factorul principal care determina argumentele mentionate mai jos o reprezinta durata calatoriei. Daca destinatia se afla la distanta mare dinamica lucrurilor se schimba implicit. Pentru a afla durata calatoriei, distanta de parcurs acceseaza distante rutiere.

Pro

Sa incepem cu lucrurile bune, deoarece este mai distractiv sa gasesti binele in lucruri decat sa critici!

Flexibilitate

Flexibilitatea este unul dintre cei mai mari avantaje ale calatoriei cu masina. Puteti sa va opriti cat doriti, sa conduceti in ritmul dvs. si sa va bucurati pur si simplu de libertatea unei calatorii! Si din moment ce nu exista limita de bagaje, puteti lua aproape toata casa cu voi. Ei bine, nu la propriu, dar cu siguranta poti impacheta tot ceea ce crezi ca este esential pentru o astfel de calatorie.

Vederi mai bune

O vedere mai buna este un alt mare beneficiu al calatoriilor cu masina. Cand calatoriti cu avionul, viziunea dvs. este limitata si uneori acoperita de nor. Daca alegeti sa vedeti lumea din avion, tot ce veti vedea este pamant si apa in toate directiile. Pe ruta auto sugerata de calculator distante rutiere poti identifica cu usurinta obiectivele turistice din apropiere.

Dar daca alegeti o masina ca transport, veti putea vedea multe sate frumoase, dealuri si orase mici de-a lungul drumului. Si vei putea oricand sa te opresti si sa faci si cateva fotografii. Deci, vederea de la fereastra este un plus imens.

A face economie

Un alt mare beneficiu al calatoriei cu masina este ca puteti face economii. Acest lucru functioneaza, in principal, atunci cand calatoriti cu o gramada de prieteni si astfel se pot imparti costurile calatoriei.

Contra

Acum sa trecem la cele mai mari aspecte negative ale calatoriei cu masina.

Distante lungi

Ei bine, sa fim sinceri. Calatoria dureaza foarte mult, fie in tara, cu atat mai mult in Bulgaria sau Grecia. Puteti conduce uneori ore intregi si totusi nu ajungeti la destinatie. Nu poti ajunge in fiecare parte a lumii cu o masina, ceea ce reprezinta o limitare.

In general, daca alegeti o masina ca mod de calatorie, va trebui sa calatoriti numai acolo unde puteti conduce masina, ceea ce inseamna ca este posibil sa nu puteti calatori peste tot.

Costuri ascunse

In sfarsit, ultimul inconvenient este ca, inainte de orice fel de calatorie, trebuie cu siguranta sa va pregatiti masina pentru cursa lunga, ceea ce ar putea necesita finantare si timp suplimentar. Asigurati-va ca petreceti ceva timp verificand masina daca exista defectiuni care ar putea aparea pe drum.

De asemenea, luati in considerare investitiile in cateva elemente esentiale ale masinii, mai ales daca intentionati sa iesiti pe drum pe termen lung sau cu copiii dvs. si nu uitati de gadgeturile mici, dar utile pe care le puteti folosi intr-o masina, cum ar fi suporturile pentru telefoane sau pahare, un GPS sau parasolarele. Toate acestea iti fac calatoria rutiera putin mai placuta!