Punctul de trecere a frontierei cu Ucraina de la Vicovu de Sus va fi REDESCHIS

Autoritatile sucevene urmeaza sa REDESCHIDA, saptamana viitoare, punctul de frontiera romano-ucrainean, Vicovu de Sus – Krasnoilsk, a anuntat, vineri, prefectul Florin Sinescu, care a mentionat ca asteapta o confirmare si din partea autoritatilor ucrainene pentru a fixa data inaugurarii.

Prefectul Florin Sinescu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca in sedinta de Guvern de miercuri s-a aprobat proiectul de hotarare privind DESCHIDEREA Punctului de trecere a frontierei si a Biroului vamal de frontiera Vicovu de Sus (Romania) – Krasnoilsk (Ucraina), iar potrivit acestui act normativ punctul de trecere va avea regim de trafic pietonal si rutier pana la 3,5 tone, fara marfa, cu un program de functionare zilnic intre orele 8.00 si 20.00, potrivit Mediafax.

La noul punct de trecere a frontierei, care a fost inchis in urma cu aproximativ cinci ani, vor lucra 37 politisti de frontiera, 14 lucratori vamali, dar va exista si un punct al CNADNR pentru achizitionarea de roviniete, a precizat prefectul.

Citeste si: Un nou PUNCT DE FRONTIERA intre ROMANIA si BULGARIA

Sinescu a mentionat ca autoritatile sucevene au adoptat toate masurile pentru ca punctul de trecere a frontierei sa fie DESCHIS in 19 septembrie.

El a aratat ca se asteapta si o confirmare din partea partii ucrainene pentru a se stabili de comun acord data la care acest punct va fi deschis.

Sinescu a mai spus ca in partea ucraineana punctul de trecere a frontierei este modernizat printr-un proiect care are ca durata 22 de luni, dar ca se poate deschide si in conditiile actuale, existand discutii in acest sens cu ambasada Ucrainei si cu Ministerul de Externe ucrainean.

Premierul VICTOR PONTA a declarat, in luna august, ca punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus va fi REDESCHIS in luna septembrie.

El a aratat ca redeschiderea punctului de trecere a frontierei constituie un gest mai important pentru romanii din Bucovina decat vorbele frumoase si gesturile pompoase pe care acestia le-au auzit de la autoritatile romane in ultimii zece ani.

Citeste si: PUNCTE DE FRONTIERA deschise temporar pe perioada Pastelui, la granita cu SERBIA

Punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Crasna, inchis din 2010, a fost modernizat pentru trafic international rutier, alaturi de alte patru puncte de la Ulma, Izvoarele Sucevei, Climauti si Racovat.

Lucrarile de modernizare a celor cinci puncte de la frontiera cu Ucraina au fost incheiate de partea romana in 2012, insa acestea nu sunt functionale in conditiile in care autoritatile ucrainene nu au realizat lucrari de modernizare.

Sursa foto: snews.ro