Pungesti: Chevron a reluat explorarile in perimetrul Silistea

Chevron a reluat, duminica dimineata, explorarile in perimetrul Silistea de la Pungesti, judetul Vaslui. Compania americana precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca vrea sa “realizeze in zona exclusiv actiuni de explorare, folosing tehnologii conventionale”.

“Prioritatea noastra e sa desfasuram activitati in mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator. Respectam dreptul persoanelor de a-si exprima opiniile, dar credem ca ele trebuie exercitate in limitele legii”, se arata in comunicat.

Jandarmii au ramas azi-noapte la Pungesti, dupa ce sambata, protestele au degenerat. Aproape 300 de oameni, veniti din mai multe zone din tara, au participat, sambata, la un protest fata de explorarea gazelor de sist de la Pungesti, inregistrandu-se violente. Cativa protestatari au aruncat cu pietre si au patruns pe un teren privat unde se afla utilajele Chevron.

In urma violentelor, 22 de protestatari au fost dusi la sectie de jandarmii din Vaslui pentru audieri dupa incidentele produse sambata, fiind deschise 15 dosare pentru ultraj si unul pentru port ilegal de arma alba. Printre acestia s-a aflat si realizatorul TV Oreste Teodorescu.

Foto: Realitatea TV