PUTIN a ridicat EMBARGOUL cu privire la EXPORTUL SISTEMELOR de RACHETE S-300 catre IRAN

PUTIN a ridicat EMBARGOUL cu privire la EXPORTUL SISTEMELOR de RACHETE S-300 catre IRAN

Vladimir Putin a semnat un decret prin care Rusia va putea exporta in Iran anumite produse printre care si sistemele de rachete S-300, fara a incalca sanctiunile internationale, informeaza Mediafax, care citeaza Reuters. 

Acest acord va intensifica schimburile economice cu Iranul. Potrivit decretului, Rusia va trimite grau si materiale de constructii, in schimbul petrolului furnizat de regimul de la Theran.

Printre produsele furnizate de Rusia se numara si sistemele de rachete de tip S-300. Acest lucru va starni reactii din partea Statelor Unite si a altor tari occidentale, deoarece contractul privitor la aceste rachete a fost blocat in anul 2010 pe fondul presiunilor Occidentului.

CITESTE SI: RUSIA: Premierul grec Alexis Tsipras se intalneste cu Vladimir Putin la Moscova

Acordul cu Iranul a fost explicat de Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.

In schimbul petrolului iranian, vom oferi Iranului anumite tipuri de produse. Nu este vorba de produse vizate de actualul regim de sanctiuni impuse Iranului“, a explicat oficialul rus.

CITESTE SI: SOCANT. SERVICIILE SECRETE RUSE i-ar fi EXECUTAT pe cei care au doborat avionul MH17

Prin acest decret, Rusia spera sa faca un pas inaintea Occidentului, in relatia cu Iranul, decret care nu va aduce insa nicio modificare a sanctiunilor internationale.