PUTIN, ACUZATII la adresa UE ca a lasat CRIZA din GRECIA sa se AGRAVEZE fara sa INTERVINA

”Poate ca grecii sunt vinovati pentru toate, dar daca ei au gresit, unde a fost Uniunea Europeana?”, s-a intrebat vineri presedintele rus, VLADIMIR PUTIN, acuzand astfel blocul comunitar ca nu a intervenit la timp pentru a preveni actuala criza din Grecia, transmite agentia EFE.

”De ce nu au corectat masurile economice luate de precedentele guverne ale Greciei? De ce au dat mai multe credite si au permis mentinerea unei fiscalitati reduse in unele sectoare ale economiei?”, a continuat liderul de la Kremlin, in timpul unei conferinte de presa desfasurate in orasul Ufa, unde are loc summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

CITESTE SI: GRECII asteapta cu interes SUMMITUL EUROPEAN din 12 iulie. Care sunt MOTIVELE

Dar el s-a aratat totusi increzator ca aceasta criza va fi solutionata curand. Cat despre implicatiile ei fata de Rusia, PUTIN a spus ca tara sa nu va fi afectata direct, desi unele efecte negative pot exista, avand in vedere volumul ridicat al schimburilor comerciale dintre Rusia si Europa.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: ALEXIS TSIPRAS spune ca nu a primit mandat pentru un GREXIT

Pe de alta parte, liderul de la Kremlin a reafirmat ca nu a primit din partea Greciei vreo solicitare de ajutor financiar. ‘Desigur ca Rusia poate sa-si sprijine partenerii, in pofida dificultatilor prin care trece in prezent’, dar ‘Grecia este o tara a Uniunii Europene’, a punctat presedintele rus.

Sursa foto www.adevarul.ro