PUTIN: Daca nu intervenea Occidentul, in Ucraina nu ar exista acum razboi civil

PRESEDINTE RUS, VLADIMIR PUTIN, PARTICIPARE, SESIUNEA ANUALA, ADUNARE GENERALA, ONU, SEPTEMBRIE, NEW YORK, CONFIRMARE, SERGHEI LAVROV

Presedintele Federaiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat joi, in cea de-a zecea conferinta de presa anuala, ca daca nu ar fi intervenit Occidentul sa cheme la ordine organizatorii loviturii de stat, In Ucraina nu ar avea loc acum un razboi civil.

“Sunt sigur ca daca se adopta o asemenea pozitie, atunci nu ar fi existat nici razboi civil in Ucraina, nici multimea de victime. Colegii nostri din Occident au avut o alta pozitie”, a spus Putin, potrivit Russia Today.

Putin a anuntat ca Rusia este pregatita sa medieze discutiile intre Kiev si separatistii din estul tarii. “Noi speram… sa ajungem la un dialog politic”, a aratat liderul de la Kremlin.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN: Asistam la ridicarea de NOI “ZIDURI” in Europa

“Dar operatiunea (militara din estul tarii -n.r.) este facuta de autoritatile de la Kiev, nu invers. Nu fortele de auto-aparare si-au trimis trupele la Kiev, ci invers”, a continuat acesta, subliniind ca daca Kievul isi doreste pacea, atunci trebuie sa respecte interesele cetatenilor din zonele din est.

“Fara indoiala ca presedintele ucrainean Petro Porosenko vrea sa regleze situatia si nu am indoieli ca isi doreste asta, dar nu este singurul care trebuie sa ia decizia”, a mai avertizat Putin.

Putin, in conferinta anuala: Occidentul construieste noi ziduri, vrea sa puna lant Ursului

Joi la pranz, in fata a 1.259 de jurnalisti, Putin si-a tinut conferinta de presa anuala, in contextul crizei ucrainene, economiei ruse care se clatina, a rublei in cadere si relatiilor tensionate cu Occidentul.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN a marturisit public ca este “INDRAGOSTIT”