Putin, dupa intalnirea cu Porosenko: Vom face totul pentru PACE si INCETAREA varsarii de sange din Ucraina

Presedintii Ucrainei si Rusiei, PETRO POROSENKO si VLADIMIR PUTIN, au avut, marti, o intrevedere bilaterala de aproape doua ore cu ocazia summitului regional de la Minsk. La final, Putin a declarat ca Rusia va face totul pentru un proces de PACE si pentru incetarea varsarii de sange in Ucraina.

Presedintele ucrainean, PETRO POROSENKO, a declarat miercuri ca toate partile, inclusiv Rusia, au sustinut propunerile sale pentru INCETAREA confruntarilor in estul Ucrainei, dupa o intalnire bilaterala la Minsk cu omologul sau rus, VLADIMIR PUTIN, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Citeste si: PETRO POROSENKO SI VLADIMIR PUTIN S-AU INTALNIT LA MINSK

La randul sau, presedintele rus, VLADIMIR PUTIN, a declarat marti seara ca Rusia va face totul pentru un proces de pace si pentru incetarea varsarii de sange in Ucraina, arata RIA Novosti.

“Rusia va face totul pentru procesul de pace, daca acesta va fi lansat (in Ucraina). Acest proces trebuie sa inceapa cat mai curand”, a afirmat PUTIN, dupa o intrevedere la Minsk cu omologul sau ucrainean, PETRO POROSENKO.

De asemenea, presedintele rus a comentat arestarea de catre serviciile de securitate ucrainene a unor parasutisti rusi. El a confirmat declaratiile unei surse militare ruse, mentionand ca cei zece militari participau la misiuni de patrulare la frontiera ruso-ucraineana.

Citeste si: UCRAINA: 12 SOLDATI AU FOST UCISI IN CONFRUNTARILE CU SEPARATISTII DIN ULTIMELE 24 DE ORE

“Inca nu am primit un raport din partea Ministerului Apararii, insa am inteles ca acesti militari patrulau frontiera si, posibil, au traversat-o accidental”, a afirmat PUTIN.

Sursa foto: dcnews.ro