PUTIN: Este absolut necesara implementarea de masuri pentru protectia retelelor cibernetice ruse

Presedintele rus, Vladimir Putin, considera “absolut necesara” elaborarea de masuri destinate “protejarii” retelelor cibernetice ruse, excluzand insa impunerea unui “control total” al statului in mediile on-line.

“In prezent, este absolut necesar sa elaboram si sa punem in aplicare masuri suplimentare pentru protejarea spatiului cibernetic rus”, a declarat Putin in cadrul unei reuniuni a Consiliului rus pentru Securitate.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN nu-si poate pune in aplicare AMENINTARILE vizand ROMANIA si POLONIA 

“Nu avem intentia de a restrictiona accesul la Internet sau de a-l plasa total sub controlul statului”, a subliniat Putin. “Trebuie sa imbunatatim securitatea site-urilor Internet utilizate de structuri politice pentru a exclude orice ingerinta ilegala asupra informatiilor confidentiale”, a insistat Putin.

Presedintele rus a denuntat tentativele anumitor tari de a “profita de pozitiile dominante asupra spatiului cibernetic global pentru a atinge obiective economice, politice si militare”, o referire la Statele Unite.

CITESTE SI: Mii de oameni PROTESTEAZA la Moscova fata de implicarea Rusiei in conflictul din Ucraina 

“Numarul atacurilor cibernetice asupra site-urilor ruse a crescut in ultima perioada, in special in ultimele sase luni”, in contextul crizei din Ucraina si al anexarii Crimeei, a explicat Putin.

Sursa foto: newscom.ua