PUTIN ii indeamna pe insurgenti sa deschida un CORIDOR UMANITAR pentru militarii ucraineni incercuiti

Presedintele rus, VLADIMIR PUTIN, i-a indemnat pe insurgenti, in noaptea de joi spre vineri, sa deschida un CORIDOR UMANITAR pentru militarii ucraineni incercuiti in zonele unde au loc confruntari, anunta serviciul de presa al Kremlinului, citat de agentia Itar-Tass.

Totodata, peste 5.000 de persoane manifestau joi seara in orasele Harkov si Mariupol, in estul Ucrainei, impotriva “invaziei ruse” in tara lor, relateaza agentia UNIAN, in pagina electronica.

Manifestantii fluturau pancarte pe care scria: “Opriti-l pe nebun! Putin e un asasin” sau “Afara din Ucraina! Rusia este un terorist. Moarte ocupantilor rusi!”.

Citeste si: KIEVUL VA RELUA IN TOAMNA RECRUTARILE IN ARMATA UCRAINEANA

Potrivit “premierului republicii” Donetk, Aleksandr Zaharcenko, citat de agentia Itar-Tass, onsurgentii de la Donetk sustin initiativa lui PUTIN de a permite militarilor ucraineni din zona de conflict sa iasa din incercuire.

“Cu tot respectul fata de VLADIMIR VLADIMIROVICI PUTIN, presedintele acelei tari care, in primul rand, ne ofera sustinere morala, suntem pregatiti sa deschidem un CORIDOR UMANITAR pentru militarii ucraineni aflati in incercuire” a declarat, vineri dimineata, Zaharcenko, potrivit Mediafax.

“Singura conditia este ca ei (militarii) sa se dezarmeze, pentru ca pe viitor aceste arme sa nu poata fi folosite impotriva noastra”, a adaugat liderul separatist.

De asemenea, VLADIMIR PUTIN a indemnat autoritatile ucrainene sa inceteze activitatile militare in estul tarii si sa initieze negocieri.

“Le indemn din nou pe autoritatile de la Kiev sa inceteze actiunile militare, sa inceteze focul, sa inceapa negocieri cu reprezentantii insurgentilor si sa solutioneze toate problemele doar pe cale pasnica”, a declarat presedintele Rusiei.

Potrivit lui PUTIN, este “evident” ca fortele separatiste au obtinut “succese considerabile” in contraofensiva lor.

El a mentionat, de asemenea, ca Rusia este “pregatita sa ofere si va oferi” AJUTOR UMANITAR regiunii de est a Ucrainei.

Afirmatiile presedintelui rus intervin in contextul tensionarii situatiei in estul Ucrainei.

Citeste si: ALERTA DE ULTIMA ORA: RAZBOI LA GRANITA ROMANIEI. RUSIA A INTRAT CU TANCURILE IN UCRAINA – UPDATE

Presedintele american, Barack Obama, a declarat joi ca “Rusia este responsabila de violentele din estul Ucrainei. Violenta este incurajata de Rusia. Separatistii sunt antrenati de Rusia. Ei sunt inarmati si finantati de Rusia”.

Obama si cancelarul german Angela Merkel au “avertizat ca un astfel de comportament (al Rusiei) nu poate ramane fara consecinte”.

Sursa foto: en.wikipedia.org