PUTIN: O CRIZA PROFUNDA in RUSIA nu s-a produs, in pofida conditiilor economice dificile

O criza profunda in Rusia nu s-a produs, in pofida conditiilor economice dificile cauzate de sanctiunile legate de conflictul ucrainean, a declarat presedintele rus Vladimir Putin, intr-un discurs tinut vineri la Forumul economic international de la Sankt Petersburg.

”La sfarsitul anului trecut, dupa cum bine stiti, ni s-a prezis o criza profunda. Nu s-a intamplat asa. Noi am reusit sa stabilizam situatia si cu incredere trecem peste aceasta perioada dificila”, a afirmat seful statului rus, potrivit gazeta.ru.

CITESTE SI: Ministrul de externe al Rusiei: NU DORIM PRABUSIREA UCRAINEI

Liderul de la Kremlin a subliniat in continuare ca autoritatile ruse au reusit sa stabilizeze sistemul financiar, sa adapteze situatia la noua conjunctura a pietei si sa depaseasca apogeul crizei.

CITESTE SI: Statele UE AU HOTARAT prelungirea SANCTIUNILOR ECONOMICE impotriva RUSIEI pana in ianuarie 2016 (surse)

In context, Vladimir Putin a amintit de ‘rezerva de siguranta’ a economiei ruse, constand din rezervele valutare in aur, Fondul de rezerva si Fondul national de protectie sociala.

Presedintele rus a mai declarat ca Rusia este ‘deschisa lumii’ si ca ea va continua cooperarea cu statele occidentale in pofida tensiunilor legate de criza ucraineana.

Sursa foto www.ziare.com