PUTIN si TRUMP au avut un DIALOG SECRET la SUMMITUL G20. CASA ALBA confirma discutia

Presedintele Statelor Unite a avut doua intalniri cu liderul de la Kremlin la summitul G20 din 7 iulie, informeaza News.ro. Declaratia a fost facuta de marti un oficial de la Casa Alba pentru Reuters, in conditiile pana acum existau doar zvonuri despre aceasta intalnire. Conform oficialului, al doilea dialog dintre Trump si Putin a avut loc in timpul unui dineu oficial la care au participat alaturi de ceilalti lideri G20. Putin a fost asezat langa Prima Doamna, Melania Trump, iar presedintele SUA a mers la ei la finalul cinei si a vorbit cu Putin.

„Nu a existat o a doua intalnire”, a spus oficialul, „doar o scurta conversatie. Insinuarile ca s-a incercat la Casa Alba ascunderea unei a doua intalniri sunt false, rau-voitoare si absurde”. Trump insusi a scris pe Twitter ca e vorba de „fake news” si ca presa stia ca toti liderii G20 au fost invitati la dineu, impreuna cu sotiile lor, de cancelarul german.

Primele informatii privind al doilea dialog au fost dezvaluite de Ian Bremmer, presedintele firmei de consultanta Eurasia Group. Bremmer a sustinut ca discutia a durat aproape o ora si a fost „animata”, fiind folosite serviciile translatorului lui Putin, „o incalcare grava a protocolului de securitate”.

Casa Alba sustine insa ca exista o explicatie simpla: translatorul care il insotea la dineu pe Trump nu cunostea limba rusa. Insa secretul care a inconjurat pana acum aceasta intalnire alimenteaza speculatiile privind legaturile intre Casa Alba si Kremlin.

Un alt oficial american sustine, sub protectia anonimatului, ca mai multi lideri care participau la summit au fost surprinsi sa il vada pe Trump ridicandu-se de la masa si mergand spre Putin. „Nimeni nu e sigur despre ce au vorbit si daca nu au atins si probleme bilaterale sau internationale”, a spus oficialul.

Sursa foto: washington post