PUTIN: TURCIA doreste sa puna NATO in slujba gruparii STATUL ISLAMIC

INCIDENTUL CU AVIONUL RUS Suhoi Su-24 doborat de FORTELE AERIENE ALE TURCIEI va avea consecinte serioase pentru RELATIA DINTRE MOSCOVA si ANKARA, a avertizat marti presedintele rus VLADIMIR PUTIN, in timpul intrevederii sale, la Soci, cu regele Abdullah al Iordaniei, informeaza agentia de presa RIA Novosti.

‘Acest eveniment tragic va avea consecinte serioase pentru relatiile ruso-turce. Noi am considerat intotdeauna Turcia nu pur si simplu un vecin apropiat, ci un stat prieten. Nu stiu cine a avut nevoie de ceea ce s-a intamplat astazi, in mod singur nu noi’, a spus presedintele rus.

Liderul rus a subliniat ca dupa acest incident, ‘in loc sa stabileasca un contact cu noi (cu Rusia), partea turca s-a adresat partenerilor sai din NATO pentru a discuta aceasta problema’. ‘Ca si cum noi am doborat un avion turcesc, nu ei unul de-al nostru’, si-a exprimat Putin nemultumirea.

CITESTE SI: Contre intre RUSIA si TURCIA pe tema AVIONULUI DE VANATOARE DOBORAT: Nu a parasit SPATIUL AERIAN AL SIRIEI; Au fost AVERTIZATI de 10 ori in 5 minute

‘Oare nu cumva ei (autoritatile turce) doresc sa puna NATO in slujba gruparii islamice Statul Islamic?’, a punctat presedintele rus.

Aviatia turca a doborat marti un avion militar rusesc care, potrivit Ankarei, a incalcat spatiul aerian al Turciei in apropiere de frontiera cu Siria. Tensiunile intre cele doua tari au crescut in ultimele zile, dupa o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localitati turcofone in Siria.

Sursa foto: yahoonews