Qoros Sedan 3, mai sigura decat BMW sau Mercedes. FOTO si VIDEO

Masina Qoros Sedan 3, produsa in China, se poate lauda ca este sigura decat marci consacrate precum BMW, Audi sau Mercedes.

O masina lansata de un producator din China a fost desemnata drept cea mai sigura din clasa sa, devansand rivali precum BMW, Audi si Mercedes. Institutia care testeaza modelele auto in ceea ce priveste comportamentul la accidente, EuroNCAP, a publicat un clasament al celor mai sigure masini, scrie ziare.com, iar Qoros Sedan 3 a obtinut cinci stele la testele de siguranta si a avut cele mai bune procentaje pe categorii.

Astfel, masina a primit 95% la protectia adultilor, 87% pentru siguranta copiilor, 77% la un impact cu pietonii si 81% la eficienta sistemelor de siguranta montate pe automobil.

In consecinta, media scorurilor a fost de 85%, la egalitate cu BMW Seria 3, dar a reusit sa depaseasca rivali din aceeasi categorie precum Audi A3/A4, Mercedes A/B, C Klasse, CLA si BMW Seria 1, mai noteaza sursa citata. Sedan 3 a fost lansat la jumatatea anului trecut, firma Qoros fiind un parteneriat chinezo-israelian.

Sursa foto: EuroNCAP

Sursa video: youtube.com