QUINTUS: Este ultima mare greseala pe care o face Tariceanu. PNL nu poate si nu va fi niciodata desfiintat

Fuziunea dintre PNL si PDL ar putea sa nu mai aiba loc, anunta Mircea Ionescu Quintus

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, joi, ca lansarea grupului de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale este o noua greseala a lui Calin Popescu Tariceanu si a dat asigurari ca PNL nu poate si nu va fi niciodata desfiintat.

“In primul rand as vrea sa spun ca sirul de grave greseli facute  de Tariceanu fata de partidul sau si al nostru nu-l indreptateste sa incerce sa pastreze o identitate a partidului de care s-a desprins prin demisie. Suntem foarte multi liberali adevarati in acest partid si am facut un amendament in statutul nostru potrivit caruia trecutul, numele si identitatea sunt de nediscutat, e o garantie a statutului, nu avem nevoie de garantia unor oameni care a intors spatele partidului. Nu au autoritate morala”, a spus Quintus.

Quintus a tinut sa avertizeze ca este ultima mare greseala pe care o face Tariceanu, adaugand ca nu se vor alatura prea multi la acest proiect, in afara de cei care au fost exclusi din partid si care au nemultumiri de ordin personal, nu politic.

Afla aici detalii despre grupul lansat de Tariceanu

“Este ultima mare greseala pe care o face, nu stiu cati se vor alatura, cativa dintre cei care au fost exclusi din partid, cei care si-au pierdut orice fel de credibilitate. Este un demers propagandistic de care partidul nu are nevoie. Nu se aseaza bine in randul intereselor partidului. Din cei 150 de parlamentari pe care ii avem alesi uninominal, s-or strange cativa nemultumiti. Toate se aseaza pe nemultumiri de ordin personal si nu pe nemultumiri de ordin politic.

Legat de calitatea lui Tariceanu de membru al PNL, Quintus a declarat: “Calin Popescu Tariceanu este prietenul meu si el este mebru al PNL tot atat cat sunt eu membru al UDMR. S-a inscris intr-o alta zona. Dansul trebuia sa se reinscrie daca ar fi fost reprimit in organziatia sector 1. A facut o la Satu Mare, acolo unde nu mai exista o organizatie liberala. Ma gandesc ca PSD a preluat un candidat al nostru cu totul si cu organizatie. La Satu Mare a fost o lovitura, dar este evident ca a ocolit calea normala. Daca s-ar fi inscris normal, implicit devenea membru al Biroului Politic Central ca fost preseditne, ar fi stat frumos pe langa noi, chiar langa mine, si nu ar fi zis nimeni nimic”, a declarat Mircea Ionescu Quintus.

“Sunt foarte grijuliu cu partidul in care m-am nascut si in care o sa mor. Sper ca PDL sa accepte ceea ce am scris eu in statut, ca denumirea trecutului istoric si identitatea partidului sunt de nediscutat, sa accepte sa se inscrie ca organizatie. PNL nu poate si nu va fi niciodata desfiintat”, a mai adaugat Quintus.