R. MOLDOVA: A treia zi de PROTESTE ANTIGUVERNAMENALE la Chisinau

La CHISINAU continuau vineri, pentru a treia zi consecutiv, protestele fata de INVESTIREA GUVERNULUI FILIP de catre noua majoritate parlamentara formata din democrati, liberali, un grup de deputati liberal-democrati si cei 14 parlamentari fosti comunisti, relateaza Agerpres.

Manifestantii, sustinatori ai partidelor proruse Partidul Socialistilor si Partidul Nostru, conduse de Igor Dodon si Renato Usatii, precum si ai platformei civice ‘Demnitate si Adevar’, cer dizolvarea parlamentului si organizarea de alegeri anticipate, relateaza Radio Chisinau.

Chiar daca actiunile de protest au scazut in intensitate, numarul celor care s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului, dar si in scuarul din fata parlamentului a depasit cifra de 3.000 de persoane. Ca si joi, simpatizantii celor doua partide proruse au facut front comun cu cei ai platformei ‘Demnitate si Adevar’, paralizand circulatia in centrul Chisinaului. Acestia isi exprima nemultumirea fata de modul in care a fost investit guvernul condus de Pavel Filip si cer demisia noului cabinet de ministri, a presedintelui Nicolae Timofti si a conducerii tuturor institutiilor de forta.

Conform aceleiasi surse, cordoane de forte ale politiei au fost formate in fata sediilor principalelor institutii de stat.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS SI NICOLAE TIMOFTI AU DISCUTAT TELEFONIC DESPRE CRIZA DE LA CHISINAU

Radio Chisinau aminteste ca liderii manifestantilor au contestat joi la Curtea Constitutionala decizia de investire a guvernului si au avut o intrevedere cu reprezentantii majoritatii parlamentare. Presedintele parlamentului, Andrian Candu, a declarat insa ca la votarea guvernului Filip au fost respectate toate procedurile prevazute de lege si ca nu exista motive pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Potrivit ultimelor informatii difuzate de mass-media locale, dupa ce au protestat aproximativ o ora in Piata Marii Adunari Nationale, multimea a pornit in coloana catre Curtea Constitutionala ca sa ceara un raspuns la sesizarea privind legalitatea investirii guvernului Filip, dupa care s-a deplasat la sediul televiziunii nationale pentru a cere timpi de antena in vederea reflectarii actiunilor de protest.

Sursa foto: romanialibera