R. MOLDOVA: Desemnarea lui ION STURZA in functia de premier, contestata la instanta constitutionala

Deputati ai grupului parlamentar social-democrat din Republica Moldova s-au adresat Curtii Constitutionale pentru a cere anularea decretului presedintelui NICOLAE TIMOFTI de numire a lui ION STURZA in functia de prim-ministru, relateaza Radio Europa Libera.

In sesizarea publicata pe site-ul instantei constitutionale, autorii sesizarii cer interpretarea Articolului 98 al Constitutiei pentru a se stabili daca presedintele Republicii Moldova poate desemna un premier in lipsa unei majoritati parlamentare.

CITESTE SI: Presedintele Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI l-a desemnat pe ION STURZA premier

Nicolae Timofti l-a insarcinat pe Ion Sturza sa formeze guvernul pe 21 decembrie, dupa aproape opt saptamani in care partidele parlamentare nu s-au putut pune de acord asupra unei majoritati si asupra unui candidat. Ion Sturza a declarat ca va forma un guvern neafiliat politic.

CITESTE SI: R MOLDOVA: Socialistii vor modificarea Constitutiei pentru a impiedica UNIREA CU ROMANIA

Partidul Democrat (PDM) a contestat decizia de numire, creand un grup format din 34 de parlamentari democrati si fosti comunisti in scopul blocarii eforturilor de sustinere a viitorului guvern. Ion Sturza va cere votul de investitura pe 4 ianuarie.

Sursa foto: fresh24