R. MOLDOVA: GUVERNUL IURIE LEANCA 2 nu a primit votul de incredere al PARLAMENTULUI

iurie leanca, vot incredere guvern chisinau, republica moldova, premier moldova,

Premierul moldovean desemnat, IURIE LEANCA, nu a primit, joi, VOTUL  de INCREDERE al PARLAMENTULUI din tara vecina relatează PRO TV Chisinau. CABINETUL LEANCA 2 a primit doar 42 de voturi din cele 51 necesare.

Joi, deputatii PD si PLDM au prezentat lista nominala a noului Executiv, printre care se numara francezul STEPHANE CRISTOPHE BRIDE, nominalizat la Ministerul Economiei, si paralimpicul SERGHEI AFANASENCO pentru Ministerul Tineretului si Sportului.

Dupa acest esec, urmeaza o a doua tentativa. In cazul in care si aceasta esueaza, seful statului dizolva Parlamentul si convoaca alegeri anticipate.

Liderul PCRM, VLADIMIR VORONIN, a declarat dupa vot ca partidul sau a decis sa nu sustina Guvernul intrucat a primit lista nominala si programul de guvernare mult prea tarziu. De asemenea, liderul PCRM a declarat ca nu are incredere in unele persoane prezente in Cabinet.

VLADIMIR VORONIN a precizat, de asemenea, ca nu are conditii pentru a vota urmatorul Guvern, precizand doar ca isi doreste o coalitie a celor 101 deputati.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: timpul.md