GUVERNUL DE LA CHISINAU A CAZUT IN URMA UNEI MOTIUNI DE CENZURA. Reactia MAE UPDATE

PARLAMENTUL DE LA CHISINAU a aprobat joi MOTIUNEA DE CENZURA IMPOTRIVA GUVERNULUI STRELET, initiata de opozitia SOCIALISTA si COMUNISTA.  Astfel guvernul a fost astfel DEMIS, anunta agora.

UPDATE 15.30 Reactia MAE:

”MAE considera ca, in contextul complex din vecinatatea estica, STABILITATEA REPUBLICII MOLDOVA trebuie sa fie prima prioritate dupa care sa se ghideze in acest moment actiunea tuturor fortelor politice responsabile. In egala masura, in acest context, trebuie sa prevaleze MANDATUL PRO-EUROPEAN incredintat de cetateni la alegerile legislative din noiembrie 2014, reconfirmat la alegerile locale din iunie 2015. Pe aceasta baza, MAE exprima asteptarea formarii cat mai rapide a unui guvern capabil sa puna in aplicare, in mod coerent si consecvent, un program construit pe asigurarea stabilitatii Republicii Moldova, remedierea dificultatilor socio-economice curente si avansarea pe traseul european, in interesul cetatenilor Republicii Moldova”, se arata intr-un comunicat MAE transmis joi Agerpres.

UPDATE 15.20 Reactia Presedintelui Iohannis.

UPDATE 14.20 Motiunea a fost votata si de deputati ai PARTIDULUI DEMOCRAT, care i-au reprosat lui Strelet ca a devenit “AVOCATUL LIDERULUI PLDM, VLAD FILAT” si l-au acuzat ca a incercat sa obstructioneze ancheta in privinta fraudei de la BEM.

Valeriu Strelet a declarat ca a stiut ca va fi demis inca din 17 octombrie, cand a refuzat sa-i raspunda la telefon oligarhului Vladimir Plahotniuc, scrie independent.

Motiunea de cenzura, depusa de socialisti si comunisti si care avea nevoie de votul a cel putin 51 de parlamentari, a fost adoptata cu 65 de voturi.

“Ce, nu era clar ca Strelet va fi in fruntea Guvernului pe putin timp? Domnule Strelet, v-ati antrenat intr-o lupta pe care nu o puteti duce. Noi nu vom sustine urmatorul guvern pe care veti incerca sa il investiti. Cea mai buna solutie pentru R. Moldova o reprezinta ALEGERILE ANTICIPATE”, a spus liderul socialistilor, Igor Dodon, reputat pentru apropierea sa de Rusia. 

CITESTE SI: VLAD FILAT RAMANE IN AREST, A DECIS CURTEA DE APEL DE LA CHISINAU

“Este al patrulea guvern PLDM care este demis pentru CORUPTIE. In luna iulie trebuia sa insistati pe candidatura Maiei Sandu sau sa mergem la anticipate. V-ati ocupat cu masochism politic al PLDM. Atunci cand e baja va aduceti aminte de Dumnezeu. Dar unde era Dumnezeu cand inregistrati islamul, cand loveati in biserica. In Biblie scrie ‘nu fura’, dar voi furati miliarde. Si apoi santajati partenerii externi”, a mai spus Dodon, citat de Publika.

Sursa foto: Gandul