R. MOLDOVA: MIHAI GHIMPU: Trebuie o ALIANTA PL-PD-PLDM, nu exista alternativa

LIDERUL LIBERAL DE LA CHISINAU, MIHAI GHIMPU, a declarat luni ca NU EXISTA ALTERNATIVA la alianta dintre cele trei PARTIDE PROEUROPENE – Partidul Liberal – Partidul Liberal Democrat – Partidul Democrat -, formatiuni care au constituit si fosta COALITIE DE GUVERNARE, care s-a destramat insa in urma demiterii guvernului condus de liberal-democratul VALERIU STRELET, relateaza agerpres.

”Trebuie alianta PD-PL-PLDM. Nu exista alternativa”, a afirmat Mihai Ghimpu, citat de Unimedia, dupa consultarile avute cu presedintele Nicolae Timofti, care a programat pentru luni discutii cu toate formatiunile parlamentare in vederea desemnarii unui nou premier.

Liderul liberal a precizat ca, in cadrul consultarilor de la presedintie, nu s-a vorbit de un candidat concret pentru functia de prim-ministru, ci de necesitatea crearii unei coalitii majoritare.

Presedintele Timofti mai are programate pentru luni consultari cu reprezentantii Partidului Democrat si cu cei ai comunistilor. Partidul Socialistilor a refuzat sa participe la aceste consultari, insistand pe organizarea de alegeri anticipate, iar PDLM a solicitat reprogramarea intalnirii.

CITESTE SI: IOHANNIS CERE REEXAMINAREA LEGII PRIVIND AJUTORUL DE 150 DE MILIOANE DE EURO ACORDAT MOLDOVEI

Saptamana trecuta, seful statului moldovean le-a cerut liderilor formatiunilor proeuropene sa gaseasca consensul necesar formarii unui guvern proeuropean, conform vointei majoritare a cetatenilor exprimate la alegerile parlamentare din decembrie 2014.

Partidul Democrat, formatiune ce a votat la 29 octombrie motiunea de cenzura initiata de opozitia socialista si comunista impotriva guvernului Strelet, a inceput insa martea trecuta consultari cu Partidul Comunistilor, in timp ce liberal-democratii au trecut in opozitie, refuzand sa participe la negocierile cu democratii si aliatii acestora, iar liberalii lui Mihai Ghimpu au respins posibilitatea participarii la o alianta de guvernare cu factiunea comunista.

Sursa foto: unimedia