R. MOLDOVA: NICOLAE TIMOFTI l-a desemnat pe ION PADURARU candidat la functia de PREMIER

Presedintele Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI, l-a desemnat pe secretarul general al Administratiei Prezidentiale, ION PADURARU, candidat la functia de premier, informeaza Radio Chisinau, Agora.md si Unimedia.

Anuntul vine dupa o zi tensionata, marcata de proteste de strada si dupa ce Partidul Democrat (PDM) a respins solicitarea sefului statului adresata majoritatii parlamentare declarate de a reconfirma pana joi, orele 21.00, semnaturile in sustinerea repetata a lui Vlad Plahotniuc pentru functia de premier. In motivarea solicitarii sale, Presedintia a explicat intr-un comunicat ca formarea unei majoritati parlamentare noi trebuie sa fie asumata oficial, pentru ca “alegatorul sa poata identifica actorii politici carora le revine responsabilitatea politica pentru actul de guvernare’.

CITESTE SI: BASESCU, despre R. Moldova: TIMOFTI este obligat sa castige confruntarea cu oligarhul PLAHOTNIUC

Solicitarea a venit dupa ce au aparut mai multe informatii conform carora cativa dintre deputatii care au semnat declaratia de sustinere au anuntat in spatiul public ca isi vor retragere semnatura daca PDM va continua sa-l propuna drept candidat la functia de premier pe Vlad Plahotniuc.

CITESTE SI: CRIZA CHISINAU: Presedintele TIMOFTI a cerut parlamentarilor sa reconfirme sustinerea lui PLAHOTNIUC

Ion Paduraru este de profesie jurist. Anterior, acesta a fost decan al Baroului de Avocati Chisinau si ministru al justitiei in cadrul guvernului condus de Ion Sturza, in perioada 12 martie-12 noiembrie 1999.

Sursa foto: dcnews