R. MOLDOVA: Partidul Democrat a decis sa-l propuna pe PLAHOTNIUC in functia de premier

Biroul politic al Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM) a decis sa-l propuna pe Vlad Plahotniuc la functia de premier, informeaza miercuri Radio Chisinau si Unimedia, citate de Agerpres. 

Anuntul a fost facut de catre democratul Vasile Bitca, ministrul dezvoltarii regionale si al constructiilor, dupa ce Plahotniuc a sustinut un scurt discurs in fata simpatizantilor PDM adunati in scuarul Teatrului de Opera si Balet de la Chisinau. Astfel, PDM urmeaza sa-l propuna oficial pe Vlad Plahotniuc in calitate de candidat la functia de prim-ministru, in timpul consultarilor pe care le va avea cu presedintele republicii, Nicolae Timofti.

CITESTE SI: R. MOLDOVA are o noua majoritate guvernamentala stransa in jurul partidului lui Vlad Plahotniuc

In acelasi timp, sustinatorii Platformei Civice Demnitate si Adevar (DA) au protestat in Piata Marii Adunari Nationale impotriva candidatului propus de PDM, informeaza Moldpres. Oamenii veniti din intreaga republica au scandat lozinci antiguvernamentale, au cerut autoritatilor instaurarea stabilitatii, continuarea parcursului european si desemnarea unui premier integru. In timpul protestelor, bulevardul Stefan cel Mare si Sfant a fost blocat de protestatari, iar cladirea guvernului a fost inconjurata de sute de politisti.

CITESTE SI: Proteste masive in R. Moldova pro si contra numirii lui PLAHOTNIUC in functia de premier

Liderul democratilor din Republica Moldova, Marian Lupu, a anuntat luni, dupa consultarile avute cu presedintele Nicolae Timofti, formarea unei majoritati parlamentare din care fac parte 56 de deputati din cei 101 ai legislativului. Potrivit liderului democrat, citat de Radio Chisinau, este vorba de deputatii PD, PL, un grup de deputati ai PLDM (Partidul Liberal Democrat) si de cei 14 parlamentari fosti comunisti.

 Sursa foto: moldova24