R.Moldova: Presedintele TIMOFTI a abrogat decretul privind desemnarea lui ION PADURARU ca PREMIER

Presedintele NICOLAE TIMOFTI si-a ABROGAT DECRETUL prin care l-a insarcinat pe ION PADURARU sa formeze noul CABINET, iar “azi-maine” va decide daca il va numi in aceasta functie pe PAVEL FILIP.

Declaratiile au fost facute chiar de Ion Paduraru, secretarul aparatului prezidential, care a fost desemnat ieri de Nicolae Timofti sa formeze Guvernul.

La un briefing de presa Ion Paduraru a aconfirmat ca exista o majoritate parlamentara absoluta care l-a propus spre desemnare pe PAVEL FILIP.

“In aceste conditii constat lipsa oricarei perspective de a purta dialog cu fractiunilse parlamentare. Nu cred ca este in beneficiul tarii si nici corect politic sa existe o confruntare a mea cu majoritatea parlamentara stabilita”, a mai spus Paduraru.

“Imi depun mandatul pe care mi l-a incredintat domnul presedinte, nu mai statut de prim-ministru desemnat si urmeaza declansarea procesului politic de desemnare a unui premier. Personal consider ca candidatura propusa a domnului Pavel Filip este de compromis si presedintele urmeaza s-o analizeze conform prevederilor constitutionale”, a declarat secretarul institutiei prezidentiale.

CITESTE SI: R. MOLDOVA: NICOLAE TIMOFTI L-A DESEMNAT PE ION PADURARU CANDIDAT LA FUNCTIA DE PREMIER

Sursa foto: dcnews