R. MOLDOVA: Presedintele TIMOFTI a desemnat un PREMIER INTERIMAR

Presedintele Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI, l-a desemnat vineri pe vicepremierul liberal GHEORGHE BREGA in functia de PRIM-MINISTRU INTERIMAR, dupa ce guvernul condus de liberal-democratul VALERIU STRELET a fost DEMIS joi de parlamentul de la Chisinau, relateaza Agerpres.

Gheorghe Brega a declarat, potrivit Radio Chisinau, ca prioritatea pentru Republica Moldova este acum formarea, cat mai rapid posibil, a unui GUVERN PROEUROPEAN.

Anterior, in presa de la Chisinau a fost vehiculat numele vicepremierului pentru reintegrare Victor Osipov pentru ocuparea functiei de prim-ministru interimar.

CITESTE SI: NEGOCIERI PENTRU CREAREA UNEI NOI ALIANTE PRO-EUROPENE IN R. MOLDOVA VOR INCEPE VINERI

VALERIU STRELET a refuzat sa asigure interimatul functiei de prim-ministru, el prezentandu-si vineri demisia presedintelui, asa cum prevede Constitutia Republicii Moldova.

Guvernul condus de Valeriu Strelet a fost demis joi, in urma unei MOTIUNI DE CENZURA initiate de socialisti si de comunisti si sustinute de Partidul Democrat, una din formatiunile aflate la putere, intr-un moment in care tensiunile din alianta proeuropeana fusesera amplificate de arestarea fostului premier Vlad Filat.

Sursa foto: moldpress